fbpx

Івано-франківських молодих активістів навчали долати регіональні стереотипи при плануванні проектів

Суспільство 11:30, 03.10, 2014

В Івано-Франківську відбулась презентація проекту "Проектний менеджмент для подолання регіональних стереотипів", метою якого є подолання регіональних відмінностей і стереотипів в Україні та розвитку міжрегіональної співпраці через підвищення кваліфікації лідерів громадських рад і громадських організацій у галузі проектного менеджменту.

Проект впроваджує ГО "Мережа сприяння конкурентоспроможності та інноваційності" (МСКІ) за сприяння обласної державної адміністрації. Реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США. Головний партнер – ГО "Агентство стійкого розвитку Луганського регіону".

Голова ради МСКІ Анатолій Фурда розповідає, що регіональні стереотипи притаманні не лише Україні, а й будь-якій державі.

"Для того, щоб реалізовувати міжрегіональну співпрацю, щоб впроваджувати програми розвитку, потрібно мати підготовлений проект. Проектний менеджмент – це фах, необхідний для ефективної реалізації цих задумів. Ми разом з луганськими партнерами володіємо цією технологією, написали вже багато проектів і вміємо вчити по західних технологіях", – розповідає Анатолій Фурга.

До проекту залучать щонайменше 200 молодих лідерів громадських організацій різних сфер з Прикарпаття і Луганщини, які є членами громадських рад при облдержадміністраціях, райдержадміністраціях, а також при обласних, районних, міських, сільських радах і виконкомах.

В рамках проекту передбачено проведення вебінарів і семінарів з управління проектами в період з 16 жовтня по 14 листопада, а в грудні 2014 року відбудуться громадські слухання результатів проекту в області. Очікується, що громадські ради області розроблять проектні пропозиції міжрегіональної співпраці в різних галузях, в тому числі економічній чи соціальній, з метою подальшої їх реалізації та пошуку фінансування. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: