fbpx

Івано-франківських студентів нагородили грамотами за волонтерську діяльність

Суспільство 17:17, 31.12, 2015

Вже понад два роки Педагогічний інститут співпрацює з волонтерською організацією української громади м. Рочестер (США) ROC Rochester Maidan, яка займається благодійною діяльністю.

Картини, вишиванки, ляльки-мотанки та інші чудові сувеніри, зроблені руками студентів Педагогічного інституту, волонтери виставили на благодійний Інтернет-аукціон у США. Варто зазначити, що одним із координаторів благодійної організації ROC Maidan є колишній випускник економічного факультету (1999) Прикарпатського національного університету – Володимир Павлюк, передає прес-служба Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника.

Під час поїздки в квітні місяці цього року в Україну Володимир саме завітав до Педагогічного інституту. Під час зустрічі з майбутніми педагогами Володимир Павлюк поділився досвідом щодо волонтерської діяльності, передав грошову допомогу на лікування хворої дівчинки Анастасії Далявської та відібрав кращі роботи наших студентів для благодійного аукціону, який проводиться в США. Роботи майбутніх педагогів знайшли своїх покупців за кордоном.

А нещодавно, напередодні Міжнародного дня волонтерів, представник організації ROC Rochester Maidan – Наталія Савка завітала до Педагогічного інституту і вручила студентам, чиї роботи були реалізовані під час Міжнародного благодійного аукціону у містах США, подарунки та почесні грамоти.

Грамотами за волонтерську діяльність від Президента Українського культурного центру м. Рочестер (Ukrainian Cultural Center of Rochester) Волтера Вірло та координатора благодійної організації ROC Maidan Володимира Павлюка також були нагороджені співорганізатори акції – доцент кафедри теорії та методики початкової освіти Інна Червінська та викладач цієї ж кафедри Оксана Цюняк.

До організації благодійних аукціонів у США долучилася й Марта Яручик, студентка Інституту мистецтв нашого університету. Марта сама передала багато робіт, залучила викладачів та студентів, започаткувала сторінку "лоти для аукціонів" та продовжує тісну співпрацю з волонтерами.

За отримані з аукціону студентських робіт у містах Рочестер, Буффало (США) кошти було придбано рідкісні медикаменти для лікування і реабілітації бійців АТО та подарунки для їхніх дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: