fbpx

Івано-Франківський обласний госпіталь ветеранів війни отримав допомогу зі США

Суспільство 08:12, 19.04, 2017

Це найбільша партія гуманітарки від початку створення медичної установи.

Як повідомив головний лікар Володимир Федоришин, допомогу очікували рік. Вартість вантажу – понад 2 мільйони гривень.

Ініціював збір коштів коломиянин, який проживає у США, пілот Андрій Воєцький, інформує НТК. Він з однодумцями організував громадську організацію Cleveland Maidan, яку зараз і очолює.

Президент Асоціації Cleveland Maidan наш земляк Андрій Воєцький проживає у США 25 років. Рідні краї відвідує часто, а в останні роки особливо хвилюється за ситуацію в державі, тому допомагає чим може українському народові. Разом з однодумцями організував асоціацію, яка спочатку допомагала родинам Небесної сотні, тепер – нашим військовим, розповідає представник Асоціації в Коломиї Павло Федорович. Він давно товаришує з паном Воєцьким та бере участь у благодійних акціях.

Загальна вага отриманого вантажу – 13 тонн, транспортування обійшлося в 600 доларів.

Допомагати госпіталю знову прийшли військовослужбовці 10-ї бригади. У бригаді медичну роту очолює уродженець Тернопільщини Володимир Сіянчук. Майор має 26 років вислуги в Збройних силах, має дві медичні спеціальності – терапевта та хірурга. Каже, той вантаж, який прибув, дуже цінний, особливо для військових. Госпіталь запланував виділити перев'язочний та шовний матеріали, хірургічний інструментарій воякам на передову.

Тепер фахівці госпіталю збирають обладнання докупи, сортують інструментарій та матеріали. Є частина устаткування, яке вже було у користуванні, але також багато повністю нового. Лікарі кажуть, що це потужна допомога госпіталю та іншим медзакладам.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: