fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • В Івано-Франківському облвійськкоматі датою створення вважають рік окупації Західної України більшовиками і святкують 75-річницю

В Івано-Франківському облвійськкоматі датою створення вважають рік окупації Західної України більшовиками і святкують 75-річницю

Суспільство 16:56, 24.11, 2014

З цієї нагоди в актовому залі обласного комісаріату роздали подяки за допомогу армії, а перед гостями виступили місцеві мистецькі колективи.

Виявляється, в Івано-Франківському обласному військоматі свою історію ведуть не від часу оголошення незалежності України й створення ЗСУ, а від дати окупації Західної України більшовицькою армією в 1939 році. 

Після короткого екскурсу в історію створення військомату з приходом на Прикарпаття військ СРСР, обласний військовий комісар Ігор Павлюк нагородив спеціальними подяками волонтерів і громадських діячів, які постійно допомогають військовим. Серед нагороджених – дружина міського голови Лідія Анушкевичус та громадський активіст Михайло Бойчук, більш відомий під прізвиськом "Хімік".

Присутніх розважили концертом колективи "Народного дому" та народний артист України Михайло Кривень.

Не можемо не зауважити, що святкування 75-річчя з дня створення обласного військового комісаріату відбувається в день парастасу за вбитим героєм АТО, жителем с. Глибока Богородчанського району Івано-Франківщини. На Богородчанщині за вояком оголошено дводенний траур. Поховання військовослужбовця відбудеться завтра, 25 листопада о 10.00.

За інформацією КУРСу, лише 3 з 10 воєнкомів в Івано-Франківській області зголосилися в зону бойових дій згідно відповідного Указу Президента України. Решта раптово захворіли і виявилися непридатними для військової служби. Та, як з'ясувалося, цілком придатними для отаких річниць. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: