fbpx

Івано-Франківський суд затримав під заставу усіх чотирьох хабарників у Держземагентстві

Суспільство 05:12, 22.08, 2015

Івано-Франківський міський суд обрав міру запобіжного заходу чотирьом прикарпатським посадовцям, яких підозрюють в отриманні хабаря у великому розмірі із використанням службового становища.

До Івано-Франківського міського суду працівники правоохоронних органів доставили раніше затриманих чотирьох осіб:

сільського голову одного із сіл Снятинського району, 1958 року народження;

секретаря тієї ж сільської ради, 1978 року народження;

заступника начальника відділу Держземагентства у Снятинському районі, 1960 року народження;

першого заступника начальника Головного управління Держземагентства в Івано-Франківській області, 1975 року народження, інформує прес-служба Івано-Франківського міського суду.

Суд встановив, що всі вищеперелічені посадові особи підозрюються у вимаганні та отриманні від потерпілого підприємця різних сум грошових коштів у національній та іноземній валюті за можливість одержання ним дозволу на виготовлення проекту землевідведення на земельну ділянку площею 0,8 га за межами одного із сіл Снятинського району

Суд, врахувавши всі обставини вказаного провадження, та той факт, що жоден із підозрюваних раніше до кримінальної відповідальності не притягався, і те, що скоєний злочин не носить насильницького характеру, ухвалив обрати для всіх підозрюваних по даному кримінальному провадженні міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру грошової застави:

для сільського голови — у розмірі 60 мінімальниз заробітних плат (73080 грн);

для секретаря тієї ж сільської ради — 80 мінімальних заробітних плат (97440 грн);

для заступника начальника відділу Держземагентства у Снятинському районі — 60 мінімальних заробітних плат (73080 грн);

для першого заступника начальника Головного управління Держземагентства в Івано-Франківській області — у розмірі 80 мінімальних заробітних плат (73080 грн).

Тримання усіх підозрюваних – у СІЗО міста Івано-Франківська.

Крім того окремими ухвалами суду усіх чотирьох осіб було відсторонено від займаних ними посад, щоб унеможливити впливати на хід досудового розслідування.

КУРС повідомляв, що на Прикарпатті викрили групу хабарників, які діяли в сфері земельних відносин. Посадовці отримали від потерпілого перший транш неправомірної вигоди в розмірі 

3 000 доларів США та 10 000 грн., який розподілили між собою та видали розпорядження про дозвіл на виготовлення проектної документації  на земельну ділянку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: