fbpx

Іванофранківці набиратимуться досвіду у віденських архітекторів

Суспільство 09:21, 24.06, 2014

Нещодавно створене об’єднання іванофранківців «Тепле місто» представило ряд ідей, як зробити місто привабливішим та облаштувати його за європейськими стандартами.

Однією з таких ідей є "перетворення" івано-франківської вулиці Грюнвальдської за європейським зразком. Як зазначалось раніше, навесні група молодих місцевих дизайнерів розробила зразок ідеальної вулиці. На прикладі її модернізації прагнуть продемонструвати можливий вигляд усього Івано-Франківська. Йдеться про комунікації шляхів, ергономіку, фасади, вивіски тощо. Також втілення цього проекту дозволить пропрацювати схему співпраці громадян, влади і бізнесменів, – інформує "Бліц-інфо".

За словами організатора проекту Юрія Филюка, ідея «Грюнвальдська» ще не втілена в життя, адже загалом проект досить тривалий і повна його реалізація розрахована на п’ять років. Проте вже ведуться активні підготовчі роботи.

«Вулиця Грюнвальдська – це один з трьох пріоритетних напрямів "Теплого міста" в наступному році. На даному етапі ми зосереджені на донесенні і популяризації самої ідеї – створити найкращу вулицю Європи в Івано-Франківську. Нараз молоді архітектори та дизайнери знімають всі розміри з вулиці і в подальшому будуть створювати їх заново в 3D-форматі», – зазначив Юрій Филюк.

Також, за словами Филюка, вже в середині липня архітектори та дизайнери поїдуть до Відня перебирати європейський досвід з організації міського простору:

«У нас запланована виїзна резиденція у Відень на 3 дні. Разом з дизайнерами та архітекторами їдемо в високорозвинене місто з точки зору організації міського простору задля отримання живого досвіду. Там ми будемо багато ходити, дивитись, нотувати. Також в нас заплановані зустрічі з місцевими архітекторами у Музеї сучасної архітектури», – наголосив Юрій Филюк.

А вже наступного року ініціатори «Теплого міста» разом з дизайнерами та архітекторами будуть проектувати та прокреслювати нову європейську вулицю, якою має стати Грюнвальдська. Крім того, паралельно залучатимуть навколо ідеї громаду міста та шукатимуть партнерів для фінансування проекту.   

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: