fbpx

Іванофранківці зможуть звертатися до міської ради через інтернет

Суспільство 13:24, 29.10, 2015

Івано-Франківська міська рада затвердила положення про електронні петиції. Так, франківці можуть звернутися до міської ради в електронній формі.

Петиція повинна містити прізвище, ім’я, по батькові громадянина або назву громадського об’єднання (із зазначенням посадової особи), а також адресу електронної пошти, зміст звернення з обґрунтуванням необхідності його розгляду та вирішення.

До електронної петиції можуть додаватись проекти актів органів і посадових осіб місцевого самоврядування.

В електронній петиції має бути викладено суть порушеного питання, пропозиція щодо його вирішення, а в заголовку петиції зазначено її короткий зміст.

"Петиція не може містити заклики до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганду війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, заклики до вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини, інформацію, яка принижує честь і гідність, права та законні інтереси осіб, матеріали та вислови, які становлять загрозу національним інтересам і національній безпеці України, матеріали та заклики, які містять передвиборчу агітацію, рекламу товарів, робіт та послуг", – йдеться у положенні.

Протягом трьох днів адміністратор приймає рішення оприлюднити петицію або відмовити в оприлюдненні петиції, якщо зміст питання не належить до компетенції органу місцевого самоврядування. Для розгляду електронної петиції необхідно зібрати на її підтримку не менше 250 підписів впродовж не більше 90 календарних днів з дня оприлюднення. Після того петиція надсилається адміністратором системи на розгляд відповідному органу чи посадовій особі.

Посадовці зобов’язані розглянути петицію протягом 10 днів. Якщо питання, порушене в петиції, подане на розгляд Івано-Франківської міської ради або виконавчого комітету міської ради, термін розгляду петиції збільшується на кількість днів, необхідних для оприлюднення проекту рішення відповідного колегіального органу відповідно до вимог чинного законодавства. Інформація про терміни розгляду електронної петиції надсилається її ініціатору на електронну адресу, вказану під час реєстрації.

Також з приводу електронного звернення можуть проводитися громадські слухання, якщо така вимога міститься у відповідній електронній петиції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: