fbpx

Іванофранківців привітали з Днем Конституції

Культура 16:17, 29.06, 2014

Івано-франківські чиновники привітали іванофранківців з Днем Конституції України та підписанням Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Сергій Адамович привітав іванофранківців з Днем Конституції та 73-ю річницею Акта відновлення Української Держави, наголосивши, що українці заслуговують того, щоб жити у мирі.

«30 червня 1941 року відбувся акт відновлення української державності, українські державні діячі знали, що будуть покарані, піддані  репресіям, та все ж таки проголосили відновлення державності, і це прекрасний доказ того, що українці Галичини воювали за українську державу, а не служили німецьким загарбникам. 28 червня ми зробили черговий крок, задекларували для цілого світу, що приймаємо найдемократичнішу, одну з найбільш правовиважених конституцій, з того часу ми маємо цю Конституцію.  Останній крок зроблений з важкою кров'ю, тягарем Майдану, це крок, який зроблений 27 червня, коли ми підписали заключну частину євроунії, ці кроки допускають нас ближче до колиски європейських народів», – розповів Адамович.

Народний депутат І-ІІ демократичних скликань Степан Волковецький від імені тих, хто оголошував незалежність України і від імені тих, хто приймав Конституцію, щиросердечно привітав усіх з державним святом – Днем Конституції. Також Волковецький привітав мешканців міста з нещодавно підписаною євроунією. Колишній нардеп закликав громадян не впадати у крайнощі і не сподіватися, що одразу ж після підписання асоціації з ЄС життя стане кращим, це тільки перший крок до цього.

Після привітальних слів чиновників мешканців та гостей Івано-Франківська продовжили розважати місцеві вокальні групи та ансамбль народного танцю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: