fbpx

Іванофранківців закликають малювати тризуб добровольцям

14:37, 23.01, 2018

Триває акція "Намалюй тризуб добровольцю", ініційована пластуном, командиром НЦ УДА Максимом Швецем, спільно із Івано-Франківським обласним осередком Пласту.

Ця ідея у Максима Швеця з'явилася після відкриття виставки "Портрети добровольців на війні", що відбулася в Івано-Франківську: "Ми хочемо створити панно Тризубів як своєрідне джерело сили і натхнення. Кожен з нас гартує вчинками одвічний символ Української Нації".

"Ми планували завершити акцію до Нового року, проте малюнки продовжують надходити звідусіль. Якщо розпочинали малювати тризуби для добровольців лише вихованці Пласту з Івано-Франківської області, то поступово до них долучилися пластуни не тільки з інших регіонів України, але й з Польщі. Кілька сотень тризубів були передані до Пласту зі шкіл Івано-Франківська, зокрема від ЗОШ № 16.

Серед дитячих малюнків зустрічаються як традиційні зображення тризуба, так і в поєднанні з іншими художніми елементами: синьо-жовтим та червоно-чорним прапорами, гронами калини та пшеничним колоссям, чудовими українськими пейзажами в різні пори року, сонцем та сердечками… На багатьох малюнках та аплікаціях можна прочитати і щирі дитячі побажання захисникам швидкої перемоги над ворогом та повернення до своїх родин", – розповідає заступник директора Івано-Франківського обласного дитячо-юнацького пластового центру Роман Андрусяк.

Керівник УДА Прикарпаття Василь Абрамів каже, що все, що роблять діти та волонтери, піднімає бойових дух: "Дитячі малюнки – це промінь радості, світла і підтримки. І на передовій вояки носять ці малюнки біля серця, як найдорожчий оберіг".

Дитячі тризуби будуть передані до Навчального центру Української добровольчої армії, де з малюнків буде сформовано стіну для добровольців.

Малюнки для акції "Намалюй тризуб добровольцю" можна приносити чи присилати у Пластову домівку (м. Івано-Франківськ, вул. Павлика, 10).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: