fbpx

Іванофранківцям показали, що таке "Холодна війна"

Наша історія 15:53, 12.11, 2014

У Прикарпатському університеті імені Василя Стефаника відкрили фотографічно-історичну виставку “Холодна війна. Коротка історія розділеного світу" за участю Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща у Львові Ярослава Дрозда.

Представлені на виставці фотографії відображають широкий спектр подій – від ключових і найбільш упізнаваних до менш відомих, але зворушливих і таких, що спонукають до роздумів. Виставка починається з фотографій із конференції в Ялті 1945 року, яка підтвердила розподіл Європи, а завершується фотографіями грудня 1991 року. Стенди приготовлені польською мовою.

"У свій час ми були буферними державами. Нашим польським сусідам вдалося визначити свій вектор, ставши країною Європейського Союзу, НАТО, забезпечивши собі майбутнє та економічну безпеку. Україна в цій ситуації опинилась на найбільш небезпечному розломі цивілізацій. Як ми відчуваємо на собі протягом останнього року той поділ, який несе небезпеку економічної розрухи, людських жертв, трагедій у родинах. Ця виставка – це ще один поштовх до роздумів над тим, як потрібно цінити те, що маємо, домагатися того, щоб наше суспільство мало впевненість, мало мир, до якого ми прагнемо", – сказав під час урочистого відкриття ректор університету Ігор Цепенда.

Організатор заходу – Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: