fbpx

Іванофранківцям пропонують долучитись до акції "Не збайдужій, земляче"

Суспільство 15:52, 25.02, 2016

"Не збайдужій, земляче". 26 лютого в Івано-Франківську пройде громадянська акція із такою назвою, присвячена виправі на Схід, до зони АТО групи волонтерів-добровольців.

Ці хлопці, наші з Вами краяни, здійснюють подібні поїздки регулярно. Наразі організовується п’ята подібна подорож за останні 10 місяців, пише Фіртка.

Як розповідає один із натхненників та ініціаторів акції підприємець Роман Дорожівський, він разом ще з чотирма-п’ятьма побратимами, котрі йому активно у цьому допомагають, взяли для себе за правило посильно допомагати українським воякам. Це стало змістом їхнього життя.

"Ми просто використовуємо всі свої бізнесові можливості і будь-що прагнемо допомогти нашим захисникам. Майдан навчив мене особисто простому, але водночас правдивому правилу: кожна копійка, чи то річ, або буханець хліба обов’язково має потрапити до конкретної людини, яка у цьому випадку щохвилини ризикує власним життям. Саме тому специфікою нашої роботи є те, що ми в жодному разі не залишаємо зібраного нами на пересильних, розподільчих пунктах чи деінде, а доставляємо усе безпосередньо на так звану "лінію нуль" і передаємо конкретним військовим підрозділам".

А те, що наші бійці завжди мають потребу у такій допомозі, говорити вкотре, мабуть, буде зайвим. Тому і зараз до них попрямує автомобіль із найнеобхіднішим – продуктами харчування, теплим одягом, взуттям, засобами гігієни тощо.

Самі доброчинці зізнаються, що хлопці-солдати не стільки чекають від них чогось матеріального, як людського спілкування. Вони хочуть відчути підтримку небайдужих співгромадян.

Метою громадянської акції є спонукати краян до активної допомоги українським воякам, наголосити на потребі посильної участі в обороні України від російської агресії.. Тому вперше за увесь час волонтери вирішили розповісти про свій чин публічно.

"Передусім хочемо привернути увагу прикарпатців до проблеми, яка існує, – все, що відбувається на Сході, ще не так швидко закінчиться, тим паче якщо не буде нашої з Вами допомоги. Наші краяни не повинні збайдужіти остаточно і залишитися осторонь. Всім нам варто пам’ятати про наших земляків, що захищають нас на Сході, не лише передаючи найпотрібніші матеріальні речі, а й ділитися теплотою власних сердець, підтримувати віру у справедливість та нашу перемогу", – каже Роман Дорожівський.

Мистецькою складовою акції стане виступ учасника рейду піано-екстреміста Богдана.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: