fbpx

Ізраїльська компанія готова переробляти побутові відходи на Прикарпатті

Економіка 15:11, 10.08, 2016

Сьогодні відбулася зустріч заступника голови обласної державної адміністрації Ярослава Паранюка з Комерційним Аташе Посольства Ізраїлю в Україні Елізабет Соловйовою та представниками компанії "NegevEcology" Моті Дананом та Елі Бен-Сімоном.

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Її метою стало обговорення напрямків розвитку економічних відносин області з регіонами Ізраїлю, а також перспективи модернізації комунального господарства Івано-Франківщини, зокрема будівництва сміттєпереробного заводу.

Вітаючи почесних гостей, Ярослав Паранюк зазначив, що Прикарпаття активно співпрацює з Ізраїлем. Вагому допомогу надають ізраїльські медики учасникам антитерористичної операції, які постраждали внаслідок бойових дій на сході країни, налагоджено співробітництво щодо експорту/імпорту різного роду товарів.

"З огляду на вже успішну обопільну співпрацю маємо намір поглиблювати її, зокрема й через модернізацією комунального господарства області,  звернувся до присутніх Ярослав Паранюк. – Тож наразі шукаємо інвестиційні компанії, які би змогли реалізувати на території області проекти, пов’язані із переробкою твердих побутових відходів. Сподіваємося, що досвід, який має ваша компанія у цій сфері, допоможе вирішити проблему із утилізації та переробки сміття".

Зі свого боку, іноземці розповіли про переваги діяльності своє компанії та окреслили можливі шляхи реалізації проекту та терміни отримання позитивного ефекту діяльності.

Принагідно додамо, що "NegevEcology" є однією із найбільших фірм Ізраїлю, яка займається побутовими відходами. Щоденно на її заводах переробляється до 6000 тис. тонн різного сміття: муніципального, промислового, сільськогосподарського. Це майже половина всіх відходів, які акумулюються на ізраїльських полігонах. Продуктами переробки стають добрива, електроенергія, біогаз. У процесі сортування також виокремлюють сировину, яку згодом продають іншим країнам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: