fbpx

Дрібнота, Квадрат Курбаса та монстри під ліжком: як прожити з куражем перші літні вихідні у Франківську

Суспільство 07:32, 02.06, 2018

Open air-події задають тон і визначають атмосферу міста на цих вихідних. Одразу видно, чутно і відчутно – літо прийшло серйозно і надовго. Нарешті можна почати цим насолоджуватися. Що важливо, разом із дітьми, яким – о, радість! – з понеділка не треба йти до школи.

Вийти з дрібнотою на сімейний пікнік

Сьогодні, ну майже вже, у міському парку розпочинається дитяче свято "Дрібнота 2018: сімейний пікнік". 

1

Цілісінький день парк буде відданий не просто дітям, а активній дрібноті з не менш активними батьками в супроводі. Пошуки пригод просто неба – настав час веселитись, сміятись, досліджувати, будувати стосунки, вгамовувати творчий підхід і ставати брудними. 

Кожного року "Дрібнота" відбувається з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, і цей рік не виняток. Тому вся увага – дітям та батькам, тому акцент – на сімейні активності.

Отже, за планом:

– розвивальні локації;
– велоперегони;
– лаунж-зона;
– фуд-корт;
– щось зовсім новеньке – сімейна експедиція Дрібноти (зі справжніми щоденниками дослідників, завданнями та пригодами для всієї сім’ї).

Міський парк відпочинку ім. Т. Шевченка, з 10.00 до 17.00. Вхід вільний.

Реєстрація на велоперегони (вело, біговело, самокато) – на місці. Більше – на сторінці Дрібнота.
 

JAZZ-кураж зі свінгом: зламати стереотипи і розірвати шаблони

Сьогодні не варто нехтувати доброю джазовою подією "Мирослав Скорик у стилі JAZZ" в Івано-Франківській обласній філармонії. Три години музики!

2

Автор безсмертної "Мелодії" у свій ювілейний рік дарує усім шанувальникам його творчості авторську джазову програму. Унікальність проекту полягає в тому, що Маестро сам диригує цей концерт!

Легкість і гумор, шалений темп та «ламаний" ритм, пружні синкопи, ефектна динаміка та фінали, нарешті, кураж зі свінгом, без якого джаз – не джаз. Ламаємо стереотипи про композиторів-корифеїв та розриваємо шаблони про академічну музику. Концерт – благодійний. Всі кошти, виручені з продажу квитків, буде спрямовано на допомогу важкохворим дітям. 

В програмі – Львівський камерний оркестр "Академія" LVIV CHAMBER ORCHESTRA, солісти: Мирослав Драган (фортепіано, м. Львів), Оксана Рапіта (фортепіано, м. Львів), Олександр Пірієв (віолончель, м. Київ). Слухачам подарують джазові парафрази Бетговена, авторські п’єси та екстравагантні джазові танці.

Початок о 18:30. Квитки – тут.  Довідки: 095 40 11 808 та 098 410 23 83

Дати простір юним художникам, графікам, скульпторам

У фортечній галереї Бастіон на вихідних – традиційні майстер-класи для дітей біля галереї "Арт на Мур".

3

Майстер-класи з живопису та рисунку під керівництвом Володимира Прокопишина щосуботи з 13.00, 15.00 та щонеділі об 11.00, 13.00 та 15.00.

Заняття зі скульптури щосуботи об 11.00.

Неділя, 3 червня:

14.00 – Розпис на склі. "Вінкс". – 85 грн.

Витягнути монстрів з-під ліжка, щоби позбавитися страхів і сумнівів

"Монстри під ліжком" вже наближаються до Івано-Франківська! В суботу, 2 червня, в Івано-Франківську на 3-му поверсі оновленої частини заводу "Промприлад", в зоні "PromBar", відбудеться презентація нового альбому команди "Сни Дріади". 

4

Альбом, що став кардинально іншою, якіснішою сторінкою в житті гурту, вже трохи помандрував містами України і спровокував шквал позитивних емоцій як у давніх шанувальників гурту, так і в нових слухачів. Потужна енергетика, грамотна подача і глибока лірика – все це є у новому альбомі.

"Приходьте на концерт і позбавтеся своїх внутрішніх страхів і сумнівів!" – запрошують музиканти.

Початок о 20:00. Вхід – 60 грн. (із флаєром – 50).

Вийти за межі селфі, прийти до повітряних куль

В неділю, 3 червня, стартує цікавий проект Oksana Yakymiv і Зефір" студія декору – серія виїзних фотосесій на природі. Кожна, обіцяють організатори, буде відрізнятися від попередньої тематикою та приємними сюрпризами. Розвага – для дітей і дорослих.

5

Перший виїзний день відбудеться 3 червня в парку Шевченка, стиль "Повітряні кулі". Для участі потрібно записатися.

Міський парк відпочинку ім. Т. Шевченка, з 11.00 до 14.00. За більш детальнішою інформацією звертайтеся за телефоном 097-72-34-363. 

Відкрити сезон на "Квадраті Курбаса"

Недільна вечірка, з якої стартують літні сейшни у середмісті Франківська.

6

"Ви чекали, ми чекали, Франківськ чекав… Дочекалися! Приходьте 3 червня о 17:00 на улюблену локацію Квадрат Курбаса. Цього року буде ще більше мистецтва, море корисної і цікавої інформації, несподівані колаборації та нові формати наших зустрічей", – обіцяють організатори.

Цього року про дійство піклуються ГOСТ Бар та Мистецька ресторація. "Нас стало менше, але щастя та розваги на локації подвояться)) Як завжди, буде дуже смачно і різноманітно", – анонсують вони.

Технічна студія Craft Club о 17:00 відкриє "Квадрат" і неймовірний світ роботехніки для наймолодших відвідувачів. Це лабораторія, що проводить навчання за такими напрямками: програмування, робототехніка, 3D-моделювання, радіоелектроніка. На локації дітлахи познайомляться із роботами, спробують самотужки ними управляти, побачать роботу струму і просто повеселяться.

Також на найпершому "Квадраті" розслаблений інфопойнт про #portofranko2018 від самих організаторів та кураторів фестивалю. До 21.00.

Отже, вулиця Леся Курбаса, неділя, з 17:00 по 21:00. Вхід вільний.

Потарабанити по-дорослому – познайомитися з барабаном і рокерами 

У неділю ознайомча майстерня "Рок-Школа: Познайомся, барабан / Vol. 2" розгорнеться на "Промприладі" у зоні реновації. 

7

Цільова група – дорослі, у віці від 16 до 99 років, з живою цікавістю до барабанів та/або року, але з нульовим практичним досвідом гри на барабанах. 
Майстерня триватиме 3 години з однією перервою на 30 хвилин. Кількість місць обмежена. 

Під час майстерні буде можливість дізнатися про теоретичні основи гри на барабані та в практичних вправах перевірити та покращити своє відчуття ритму. Побачити та пощупати справжню барабанну установку. Дізнатися, з чого вона складається, та спробувати попрацювати за нею.
Послухати записи та подивитися відео видатних рок-барабанщиків. Зрозуміти, як виглядає навчальний маршрут барабанщика / барабанщиці – чому, скільки та як треба навчатися? Зрозуміти, чи цей шлях для тебе та ти хочеш йти ним надалі.

Заняття проводитиме івано-франківський барабанщик Andrii Mykhailov / Viper (KARNA × гуцул-метал × КАРНАПАН ПУПЕЦ / PAN PUPEC), а допомагатиме івано-франківський бас-гитарист Goba Goba Vdovič Victor(KARNA × гуцул-метал × КАРНА, Океан Ельзи / Okean Elzy, КораЛЛі / KoralliBalymba).

Для участі в майстерні треба зареєструватися  Оплата на місці 3 червня – 250 грн (стандартна участь). За умови вільних місць! З питаннями звертатися в приватні повідомлення до INSHI / ІНШІ

Івент на "Промприладі" з 14:00 до 17:30.

Зануритися в темряву і почути

Ніч з суботи на неділю обіцяє бути темною. Deep Chek Planet та PM Lab презентують нову подію в Івано-Франківську під назвою ''Темрява''.

8

По суті – вечірка електронної музики. За формою – новий формат для нашого міста.

Простір, в якому буде організована вечірка ''Темрява'', спрямований на максимальну релаксацію та чітке налаштування на музику. Із відчуєттям Surround Effect 12 in 2. Surround Effect – це так званий ''ефект присутності'', повне занурення в музику. А темрява додасть нове бачення електронної музики Undeground формату.

''Промприлад", 3-й поверх, реноваційна зала, start 2 червня о 23.00 – end 04.20. Вартість вхідного квитка – від 100 грн. 

 

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: