fbpx

Калуш візьме участь у Європейському тижні мобільності

Суспільство 17:12, 08.09, 2016

Міський голова Калуша Ігор Матвійчук підписав Хартію-2016 і задекларував участь Калуша у Єропейському тижні мобільності.

Цим підписом Калуш приєднався до двох тисяч європейських міст, в яких щороку відбувається свято раціонального використання транспорту – Європейський тиждень мобільності, інформують Вікна.

Європейський тиждень мобільності – свято раціонального розвитку транспорту.

Щороку з 16 по 22 вересня його святкують у понад 5000 містах Європи, щоб показати, що використання приватних автомобілів потрібно зменшувати, а використання громадського транспорту і велосипедів – збільшувати.

Цьогорічна тема Європейського тижня мобільності  "Розумна і стала мобільність – інвестиція в Європу", а слоган: "Розумна мобільність. Сильна економіка".

В Україні такий захід щороку проводять Київ, Львів, Ужгород, Чернівці, та перелік міст, що долучаються щороку збільшується.

У Калуші також є багато ініціативних людей, які бажають підтримати цю традицію задля популяризації ідеї велоруху і використання громадського транспорту замість приватного автомобіля для пересування в межах міста. Кількість приватних автомобілів постійно зростає, що породжує екологічні проблеми в містах, а також проблему паркування. Тож приватний автомобіль став витісняти з вулиць міста людей і займає все більше і більше громадського простору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: