fbpx

Калушани отримають з бюджету від 4,5 до 10,5 тис. грн на індивідуальне опалення

Суспільство 15:15, 05.05, 2019

Депутати Калуської міської ради затвердили порядок надання мешканцям міста одноразової матеріальної допомоги для встановлення індивідуального опалення.

З експлуатації буде виведена котельня на вул. Писарській у Калуші, яка є збитковою. Відповідно припиниться надання послуг з централізованого опалення від цієї котельні, пише "Нафтохімік-Калуш".

"Відтак міський голова видав розпорядження про створення комісії з відповідних спеціалістів, яка розглядала різні механізми, як можна допомогти калушанам, які будуть відключені від центрального опалення. Комісія працювала більше двох місяців і прийняла рішення надавати людям компенсацію на придбання електричних панелей", – зазначила заступник міського голови Руслана Вайда.

Розмір допомоги для власників однокімнатної квартири складатиме – 4500 грн, двокімнатної – 6500 грн, трикімнатної – 8500 грн, чотирикімнатної – 10 500 грн.

Калушани, які не захочуть опалювати квартиру електричними панелями, зможуть використати цю компенсацію на встановлення індивідуального опалення за допомогою газового котла.

У міському бюджеті Калуша на ці компенсації передбачили 1 млн 164 тис. гривень.

Міський голова Калуша Ігор Матвійчук запевнив, що влада не планує зупинятися і комісія надалі працюватиме в цьому напрямку та вивчатиме мешканців будинків, які зможуть наступними скористатися затвердженою програмою.

Котельня на вулиці Писарській у Калуші завантажена орієнтовно на 7%. Через це збитки по цій котельні за останній опалювальний сезон становили 1,8 млн гривень.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: