fbpx

Калушанин створив веломобіль "Комфорт", аналогів якому немає

Стиль життя 11:48, 02.06, 2015

Калушанин Віктор Ковальський – власник веломобіля, який він створив за чотири місяці у себе в гаражі власноруч, без жодних креслень, без будь-чиєї допомоги.

Калушани неодноразово зустрічали на вулицях міста оригінальний веломобіль. Власника постійно зупиняють перехожі та автомобілісти, багато запитують, фотографуються, цікавляться деталями та можливостями такого транспорту. 

Віктор Ковальський з Калуша не є автомеханіком. Він, працівник залізничного цеху "Карпатнафтохіму", – власник веломобіля, який він створив за чотири місяці у себе в гаражі, власноруч, без жодних креслень, без будь-чиєї допомоги. Деталі та матеріал для реалізації свого задуму майстер віднаходив на металобрухті і частинка за частинкою складав докупи свій веломобіль, пишуть Вікна.

За словами Віктора, подібні веломобілі можна знайти в інтернеті, їх можна навіть придбати. Щоправда, вони досить дорогі, але власний веловинахід калушанина не має у світі аналогів.

"Комфорт", а саме так називається Вікторовий веломобіль, завширшки один метр, в довжину – 2,40, заввишки – 1,80, вага – 50 кг. Колеса протиударні. Є досить місткий багажник, на якому можна перевозити вантаж вагою до 100 кг. Хоча, зі слів власника, з огляду на характеристику коліс, можна було б перевозити до 180 кг. Механізм веломобіля  придаточний. Віктор бачив його характеристику в інтернеті, але підказок, як саме його зробити, там не знайшов, тож довелося "мудрувати" самому. Аналогів підвіски "Комфорту" в світі немає: вона  плавна і надійна, зважаючи на стан наших доріг.

Найбільша швидкість, яку можна розвинути на рівній дорозі, – 30 км/год. Дашок досить легкий, з пластику, та знімається, хоча з ним, каже Віктор, зручніше, комфортніше, тому, власне, і назвав свій виріб "Комфорт". Перша назва веломобіля була "Калуш 2015". На веломобілі встановлено габарити, дзеркала, є навіть сигналізація з датчиком руху. Тому вкрасти веломобіль охочих немає, та й річ дуже популярна, єдина і впізнавана в Калуші.

Сам Віктор має власне авто, але, зважаючи на нинішні ціни на пальне, "Комфорт" – річ для нього просто незамінна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: