fbpx

Калуська районна рада списала автомобіль-привид. ВІДЕО

Суспільство 14:08, 22.02, 2019

На пленарному засіданні Калуської районної ради 21 лютого депутати прийняли рішення про списання майна – автомобіля "Шевроле", який свого часу районна рада передала в оренду адміністрації.

У 2010 році Калуська районна рада придбала у власність автомобіль "Шевроле", 2008 року випуску, за 55 тис. гривень. 12 травня 2015 року за зверненням голови Калуської РДА автомобіль було передано в оренду адміністрації терміном на один рік. Буквально за місяць він потрапив у жахливу ДТП. У неділю, 14 червня, у Калуші, рухаючись вулицею Б. Хмельницького у напрямку заправки WOG, водій "Шевроле" на швидкості врізався у дерево біля кафе "Корсар", інформують "Вікна".

У машині перебували двоє неповнолітніх дівчат та троє молодих чоловіків. Районна адміністрація поклала відповідальність на водія, який був засуджений та нібито відновив автомобіль.

У гаражі адміністрації з’явився автомобіль "Шевроле" з тим же номерним знаком. Але це був зовсім інший автомобіль.

Активісти заявили, що автомобіль підмінили, і вимагали від поліції порушити кримінальну справу, що і було зроблено. Але навіть явний кримінальний підтекст цих подій згодом не завадив Калуській РДА звернутися до ради з проханням продовжити договір оренди. Його  було продовжено на рік на тих самих умовах.

У квітні 2017 року районна рада звернулася до адміністрації з повідомленням про закінчення терміну користування автомобілем. Однак після цього з боку РДА не було вжито жодних кроків ні щодо продовження договору оренди, ні щодо повернення автомобіля. Це дало районній раді підставу звернутися до Господарського суду Івано-Франківської області з позовом про повернення автомобіля власнику. 

Як повідомив на сесії керуючий справами виконавчого апарату районної ради Сергій Твардовський, за рішенням суду автомобіль районної ради є втраченим. А, окрім того, районна адміністрація у минулому році відшкодувала раді завдані збитки: повернуто 46 тис. гривень – залишкову вартість автомобіля. Тож це дало підстави списати автомобіль з балансу районної ради і зняти його з обліку. Зі свого боку, районна рада поклала крапку у цій справі, конфлікт між радою і адміністрацією вичерпаний.

Щодо автомобіля-двійника, то його забрали на штрафмайданчик Калуського відділу поліції. Як повідомив "Вікнам" начальник відділу Василь Маківничук, автомобіль перебуває тут досі, а суди – тривають.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: