fbpx

Калуська школярка взяла участь у Міжнародному конкурсі з українознавства

Суспільство 19:26, 02.04, 2016

Учениця 9-В класу Калуського НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів N10-ліцей" Юлія Сипляк взяла участь у ІХ Міжнародному конкурсі з українознавства, де гідно представила Калуш.

Науковий керівник Юлії, керівник музею "Народні скарби", який діє при НВК, Оксана Логуш розповідає, що у 2015-2016 навчальному році Юля Сипляк зібрала цікаві матеріали про фільм Сергія Параджанова "Тіні забутих предків", який став знаковим не лише в історії України, а й усього світового кіномистецтва, інформують "Вікна".

"Юна дослідниця опрацювала наукову літературу, спогади про режисера та акторів, відвідала місця, де відбувалися зйомки фільму",  каже її науковий керівник.

Свою роботу учениця гідно представила на обласному етапі ІХ Міжнародного конкурсу з українознавства, де здобула ІІ місце. Юля стала переможцем І (заочного) етапу, що проходив у Києві, і була запрошена на ІІ (очний) етап.

У Києві вона гідно представила результати своєї тривалої науково-пошукової роботи, отримавши диплом учасника і ІІІ місце за тести з українознавства.

Сама учасниця конкурсу зізнається, що їхала до Києва з неабияким хвилюванням, адже такий досвід у неї був вперше і це було чимось новим у житті.

Підготовка до конкурсу тривала півроку, а над роботою – близько року. На досягненому Юлія спільно зі своїм науковим керівником обіцяють не зупинятися, а планують і надалі досліджувати творчість Сергія Параджанова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: