fbpx

Калуське КП "Водотеплосервіс" встановить власний лічильник на очисних спорудах ”Карпатнафтохіму”

Економіка 11:50, 01.12, 2014

У липні депутати міської ради Калуша під тиском громадськості "заморозили" тариф на водопостачання та водовідведення.

"Проте тариф ніхто не відміняв. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, не буде переглядати тариф, бо він вже затверджений", – повідомив "Вікнам" головний інженер КП "Водотеплосервіс" Олександр Микитин.

У Калуші діють "старі" тарифи на водопостачання. Збитки КП "Водотеплосервіс" за кілька місяців склали близько 4 млн гривень. Така ситуація триватиме ще, як мінімум, до кінця року. І навіть, можливо, перший квартал наступного. Адже, згідно із вимогою Національної комісії, КП "Водотеплосервіс" встановлює власну замірну дільницю на очисних спорудах ТзОВ "Карпатнафтохім". Олександр Микитин пояснює: у Нацкомісії виникли сумніви через розбіжності між кількістю перекачаних на очисні споруди стоків та рахунками за очистку стоків, які виставляє підприємство.

"Таку кількість стоків наші насоси просто технічно не можуть перекачати",  каже Олександр Микитин.

Відтак, КП "Водотеплосервіс" встановить власний прилад обліку на очисних спорудах, на який із міського бюджету виділили 720 тис. гривень.

"Ці кошти дуже швидко повернуться,  запевняє заступник директора КП "Водотеплосервіс" Василь Козик.  Термін окупності – до півроку".

У першому кварталі наступного року замірну дільницю апробовуватимуть та вивчатимуть дані. А опісля, очевидно, Нацкомісія "запросить" нові розрахунки для формування тарифу. Яким буде цей тариф, наразі невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: