fbpx

Калуські мисливці організовано підуть на лисиць і вепрів

Суспільство 18:12, 24.01, 2019

Користувачам мисливських угідь Калуського району дали завдання скоротити чисельність диких тварин, які розносять сказ та африканську чуму свиней.

У Калуській райдержадміністрації відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії.

На засіданні комісії обговорили питання про захворювання тварин на африканську чуму свиней і сказ та запобігання їх поширенню, а також про вимушений відстріл диких кабанів і лисиць. Мисливців попередили про необхідність проведення лабораторних досліджень впольованих тварин на гостроінфекційні захворювання.

Начальник районного управління Держпродспоживслужби Григорій Химич наголосив, що завдяки злагодженій роботі мисливців, працівників ветмедицини, лісників та інших спеціалістів минулого року вдалося стабілізувати ситуацію, пов’язану зі сказом. Упродовж 2018 року не зафіксовано у районі жодного випадку сказу тварин, тоді як у 2017 році було 13 випадків та проводились протиепізоотичні заходи у 12 неблагополучних пунктах, пише Галичина.

“Користувачам мисливських угідь дано завдання впродовж полювального сезону привести у відповідність до норм кількість диких тварин, які можуть сприяти поширенню таких небезпечних вірусних захворювань, як сказ чи африканська чума свиней”, – йдеться у повідомленні Калуської РДА.

Необхідність проведення засідання протиепізоотичної комісії продиктована збільшенням випадків сказу серед тварин та випадками африканської чуми свиней у дикій природі на Закарпатті та в інших регіонах України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: