fbpx

Калуську шахрайку, яка збирала валюту за виїзд в Канаду, посадили

Суспільство 19:51, 02.11, 2018

Калуський міськрайонний суд виніс вирок у кримінальній справі, порушеній проти калушанки за шахрайство. Розслідуванням цієї справи займалася місцева прокуратура, судовий розгляд розпочався в лютому 2015 року.

Йдеться про шахрайку, яка впродовж 2013-2014 років збирала в людей гроші, обіцяючи їм сприяння в еміграції і працевлаштування у Канаді. Однак ошукані жертви, – а щоб отримати візу деякі люди спродавали майно та брали банківські кредити, – обіцяного так і не дочекалися. До речі, перед затриманням зловмисниця планувала виїхати до Канади зі своєю неповнолітньою дитиною, інформують "Вікна".

Як випливає з судового вироку, від злочинної діяльності шахрайки постраждали майже півтора десятка осіб, вони сплачували за сприяння виїзду до Канади в середньому від 4 до 9 тис. доларів США. Потерплі подали до суду і цивільні позови про стягнення на їхню користь матеріальної і моральної шкоди. За рішенням суду, обвинувачену визнали винною і засудили до трьох років позбавлення волі за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Це мінімальний термін ув’язнення для такого злочину – він карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Крім того, задоволено і цивільні позови потерпілих. Дев’яти постраждалим шахрайка має виплатити сумарно понад 1,4 млн гривень матеріальної шкоди (решту п’яти – збитки до судового розгляду вже були відшкодовані), семи потерпілим, які подали відповідні позови, зловмисниця має відшкодувати по 15 тис. гривень моральної шкоди, загалом 105 тис. гривень, а також компенсувати їм вартість юридичних послуг.

У справі шахрайки, яка у Калуші організувала валютну аферу з виїздом у Канаду, свідчили потерпілі з усієї України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: