fbpx

Канадський фотограф зафіксувала, як вимирають українські села

Наша історія 20:57, 15.02, 2016

Вікторія Сорочинська — канадський фотограф, яка народилася в Україні, а нині живе у Берліні — приїхала в українське село, яке пам’ятала з дитинства, і поспішила зняти те, що від нього лишилося.

"Ідея проекту народилася, коли після довгих років еміграції я вперше приїхала на рідну землю – у маленьке українське село, де жили мої дід і прабабуся. Спогади про те, як ми усією сім’єю приїжджали до них на літо, завжди були сповнені світлом і радістю",  розповіла фотограф виданню Bird In Flight, передає Vidia.org.
"Однак побачена картина була далека від тієї, яку я пам’ятаю з дитинства. Молодь роз’їхалася по містах, залишилися в основному старі люди, котрі доживають останні дні в злиднях  сил обробляти городи вже не вистачає",  зауважила Вікторія.
За останні десять років дівчина кілька разів приїжджала в Україну і їздила по селах, що навколо столиці.

"Спочатку було складно знайти потрібний ракурс, і перші спроби виходили занадто сентиментальними. Я ніби намагалася зіставити дитячі спогади із реальністю. Лише через кілька років зрозуміла, що хочу показати: чесні портрети людей, які доживають старість в українських селах, і їхні будинки, що з ними вони злилися воєдино. Адже багато хто з тих людей не хоче переїжджати, навіть коли діти кличуть до себе. Вони не готові залишити звичне життя. На їхніх обличчях можна прочитати багато про минуле та сьогодення. Я повинна була лише привернути до них увагу, аби глядач міг хоча б на мить замислитися",  пояснила свій задум фотограф.

Вікторія Сорочинська  автор персональних і учасник групових виставок в Німеччині, Австрії, Швейцарії, Франції, Італії, Португалії, Україні, Росії, Грузії, Китаї, США, Канаді, Аргентині, Колумбії. Призер та фіналіст численних міжнародних фотоконкурсів і премій.

Читайте також: Як гуцули з Криворівні потрапили в National Geographic. ФОТО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: