fbpx

Канадці грантами допоможуть у співпраці поліції Івано-Франківська та громади

Суспільство 07:58, 23.02, 2018

У четвер, 22 лютого, у громадському ресторані Urban Space 100 в Івано-Франківську відбулася презентація фонду CPIF – Community Policing Innovation Fund (з англ. – Інноваційний фонд з питань взаємодії поліції з громадою).

Фонд оголосив другу хвилю фінансування проектів для налагодження взаємодії поліції та громади. Основна мета – підтримати проекти, створені заради безпеки, пише "Репортер". 

Проект фінансується у партнерстві з поліцією Канади. Ідея запозичена із західних країн.

"Постійно дослухатися до громадян – це основна задача поліцейських. Цього можна досягти тільки разом з громадою, – говорить представник канадської поліції Тодд Паркер. – Поліція є громадою, а громада – поліцією. Ми повинні бути націлені на ті проблеми, які є зараз в суспільстві. Це процес, який відбувається постійно, це не короткочасний проект".

Подача заявок почалася 8 лютого, а 2 квітня оголосять результати відбору проекту. Середня тривалість проекту 2 – 6 місяців. Загальний бюджет 60 – 100 тис. грн.

Основні цілі проекту – надання фінансової допомоги та навчання спільноти. Для успішного відбору є два основних критерії: довіра громади і зацікавленість у проекті і громади, і поліцейських.

Патрульна Таміла Кульпа розповідає, що за час роботи їм вдалося реалізувати проект "Шкільний офіцер поліціі". Також нещодавно запустили курси самозахисту, на яких працює і психолог – допомагає жертвам домашнього насилля. Завдяки співпраці з особами з інвалідністю вдається разом працювати над покращенням умов для них.

"Аби люди зрозуміли, що поліція не каральний орган, ми беремо участь у вишколах, забігах, товариських іграх з футболу", – додає Таміла Кульпа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: