fbpx

Капінг, ігри, вечорниці: теплі зимові вихідні у Франківську

Суспільство 08:20, 08.12, 2018

Місто вже почало готуватися до зимових свят. І хоч Франківськ спалахне вогнями та засвітить головну ялинку через тиждень, у наступні вихідні, але різдвяно-новорічні майстер-класи вже стартували. З ким і як розділити святкову атмосферу, де побавитися, а де додати до розуміння себе і світу, читайте в огляді від КУРСу.

Весело ліпити у Мулярових

Цікавий суботній відпочинок за улюбленим заняттям. Відтепер щосуботи франківська галерея "ЕтноПростір" влаштовує у ресторації Мулярових етнозаняття.

1

Фактично майстер-класи з гончарства. А також частування. Будуть творити, тобто гончарити, розфарбовувати, тобто розписувати кераміку.

Від учасників, дорослих із дітьми та дорослих без дітей чекають реєстрації за тел. 067-467-42-42.

Перша сімейна ресторація Мулярових. Початок о 12.30

Малювати, щоби позбавитися проблем

В суботу, 8 грудня, варто відвідати майстер-клас психологічного аналізу малюнка "Малюнок з +".

2

Кожен малюнок – це не просто зображення, а й якісна інформація про його автора. Проективні методики, які застосують на майстер-класі, розкриють, що людина відчуває та проживає. Додаткові "+" малюнків – це можливість дізнатися, які є неусвідомлені проблеми, які психологічні травми залишили відбиток у житті і як позбутися наслідків, які емоції є домінуючими на сьогоднішній день, які позитивні/негативні риси характеру вживаються в одній особистості та які ресурси чекають свого використання.

Психолог, яка веде майстер-клас з психомалюнку, обіцяє, що в результаті батьки зможуть "бачити" емоційні стани дитини, вчасно реагувати на нього, просто глянувши на малюнок. А також давати раду собі.

Реєстрація обов'язкова, за тел.: 0975730001.

Центр св. Луки, Гарбарська, 22, тренінгова зала. Початок о 12.00. Вартість 300 грн.

Знайти кроликів у "Бастіоні"

Майстер-класи на вихідні біля "Арт на Мур" побавлять дітей і в суботу, і в неділю.

3

Субота, 8 грудня: 13.00-15.00 – виготовлення кольорових кроликів – 85 грн.

Неділя, 9 грудня:

12.00-15.00 – виготовлення магнітиків або новорічних іграшок, розпис на дереві  60 грн.

15.00-17.00 – виготовлення святкових підсвічників, розпис на склі – 100 грн.

"Бастіон", біля галереї "Арт на Мур", попередня реєстрація не потрібна.

Вирватися з полону разом із Маріш

У суботу, 8 грудня, в Urban Space 100 відбудеться показ фільму Бернадетт Туза-Ріттер "Жінка в полоні". Після перегляду фільм обговорять з експертами.

4
"Жінка в полоні" – це фільм про Маріш, 52-річну угорку, яка служить одній родині вже десятиліття, працюючи по 20 годин на день без оплати. Її гнобителі відібрали в неї документи, і їй не можна виходити з дому без дозволу. З нею поводяться, як з твариною: годують недоїдками і не надають ліжка для сну. Маріш проводить дні зі страхом у серці, але мріє про те, щоб повернути собі своє життя. Присутність камери допомагає їй усвідомити, що вона – не одна. Вона починає проявляти довіру. Після двох років зйомок вона збирається з духом і розказує про свій план: "Я втечу". У фільмі простежений шлях Маріш назад до свободи.

Авторка фільму Бернадетт Туза-Ріттер – угорська незалежна кінорежисерка, що спеціалізується на авторських документальних і художніх фільмах. У 2013 році працювала режисеркою у проекті під назвою "Кінопотяг – російська зима", який здобув приз глядацьких симпатій на фестивалі документального кіно Vision du Réel. Вона є членкинею HSE та Угорської кіноакадемії. Прем’єра її першого повнометражного документального фільму "Жінка в полоні" відбулася на МФДК в Амстердамі в основній конкурсній програмі. Після цього фільм був відібраний до програми конкурсу світової документалістики на кінофестивалі Sundance.

Urban Space 100. Початок о 17.00. Вхід вільний.

Встигнути на другий день "Whisky Fest"

Сьогодні другий день "Whisky Fest" на Promprylad.Renovation розпочнеться о 14.00 капінгом від "Фабрики Кави". На Промбарі чекають любителів та справжніх кавоманів.

5

Фест продовжить віскі-гра Mind Game IF. Розумним бути модно. Друга гра MGame пройде у конференц-залі, кількість місць обмежена 10 командами та до 8 учасників у команді. Гра на загальну тематику. Попередня реєстрація на гру – обов'язкова. Відповідь на запитання – 0666488224 Сергій. 

Під час гри на учасників чекає 9 турів, у кожному з яких буде своя тема. "Якщо ти ще ніколи не грав Mind Game, то саме час спробувати", – закликають організатори. Вони гарантують весело та з користю проведений час, цікаві завдання, можливість смакувати напоями та смаколиками, які спеціально готує PanoramaPub.

Promprylad.Renovation. Початок о 19.00. Вартість: 100 грн з особи.

Стати трохи Миколаєм

Благодійний вечір авторської християнської музики "Він з Тобою" відбудеться в суботу, 8 грудня, в кав'ярні "Небо".

6

Музика – від співачки і авторки AMELIKA (Галини Рудик) та гітариста з Іраку MOMIN. Всі зібрані кошти буде передано "Архибратству Матері Божої Неустанної Помочі" на чолі з Марією Ревчук та представникам спільноти "Мир вам", які є організаторами допомоги Залучанському дитячому будинку-інтернату для дітей та молоді з особливими потребами, Снятинському психоневрологічному інтернату, Коломийському сиротинцю, товариству молодих інвалідів та їхніх батьків ГО "Надія Отинії".

Окрім коштів, можна буде передати одяг, засоби гігієни, канцелярське приладдя, іграшки. Можна особисто відвідати потребуючих дітей та дорослих у цих інтернатах 18 грудня разом із представниками спільнот за попереднім записом.

Отримати катарсис

Вистава, від якої завмирає серце, – драма "Майже ніколи не навпаки". В неділю, 9 грудня, вистава йде на сцені Івано-Франківського обласного муздрамтеатру.

7

Це третя частина театральної трилогії режисера Ростислава Держипільського за культовими творами Марії Матіос. І це треба бачити.

"Колись Кирило Чев'юк знехтував великим коханням, одружившись за велінням хазяйського гаманця, тим самим наклавши на свою родину своєрідне прокляття. Щастя та спокій не знайде жоден з роду Чев'юків…" – для тих, хто, може, не читав повісті Матіос, за якою франківці поставили виставу.

Облмуздрамтеатр. Початок о 18.00. Квитки – від 60 грн.

Відкрити різдвяний сезон

Три неділі поспіль, з 9-го до 23-го грудня, у франківській кав'ярні Delikacia  готуються до Різдва. На Christmas Wreath Workshop покажуть та розкажуть за ігристим, як поринути в атмосферу свята.

8

Воркшоп з виготовлення різдвяних вінків. Різдвяний настрій не приходить сам. Його створюють люди. 

Що будуть творити: 
– різдвяний вінок з голландської ялинки діаметром 45 см;
– гомоніти за ігристим вином та ягідним пирогом;
– фотографуватися та радіти.

Від організаторів – матеріали, фінішний вінок, ігристе, чай, кава, ягідний пиріг, святкові фото. Передбачена попередня реєстрація, 10 місць на кожен воркшоп, участь можуть брати всі, кому вже виповнився 21 рік.

Delikacia. Початок о 10.00. Вартість – 599 грн.

Підтримати "ялинкову" традицію

У містечку "Нова Енергія" в неділю, 9 грудня, влаштовують новорічний майстер-клас для дітей.

9

П'ючи теплий чайок, у науковому містечку створять особливу новорічну красуню. Ялиночку будуть робити з сизалю, природних матеріалів (шишки, аніс, лимончик та апельсин), намистинок, ягідок, стрічок.

Майстер-клас для діток від 6 років. Лише 10 місць, тож потрібна реєстрація за тел.: 097 95 95 900.

Наукове містечко "Нова Енергія". Початок 12.00

Віддатися ігроманії

Недільний вечір настільних ігор, на який запрошує публічний простір "Вдома".

10

Кожної неділі є можливість пограти в улюблені ігри з друзями або з новими знайомими в майже домашній атмосфері. В організаторів змістовних ігрових вечірок є набір ігор: "Уно", "Dixit", "Бенг", "Вибухові кошенята", "Саботер", "Dobble", "Эрудит", "Хто я", "Суперферма", "Story cubes", "Карты конфликта", "Дженга" і класика: карти, доміно, реверсі. Можна принести гру з дому.

Вартість участі символічна – 30 грн, в неї включені чай та кава. А при бажанні можна захопити з собою будь-який інший напій – ясна річ, безалкогольний.

Частина із зібраних коштів буде відкладена для благодійних проектів або іншу допомогу. 
Реєстрація обов'язкова.

 

Запалити на вечорницях у "золотому віці"

Андріївські вечорниці для людей "золотого віку" влаштовують в неділю, 9 грудня, у Муніципальному центрі дозвілля.

11

Забави, гостина, ворожіння, багато пісень. Обрядові традиції свята Андрія пропонують згадати франківцям солідного віку. Це буде не лише зустріч з ровесниками, а й гарна нагода розважитися в колі знайомих, знайти друзів і гарно провести час.

Муніципальний центр дозвілля. Початок о 14.00. Вхід вільний.

Поринути в казку

Якщо йти в кіно з дітьми, то саме на це сімейне фентезі – "Лускунчик і чотири королівства". 

12

У найважчі часи тільки Різдво приносить щастя в кожен  дім. Тільки ось юна Клара не хоче нічому радіти – вона втратила маму. Але коли хрещений батько зробив їй незвичайний подарунок, дівчинка потрапила в захопливий паралельний світ. У цьому королівстві є кілька земель: Країна Снігів, Країна Квітів, Країна Солодощів. Пробувши трохи там, дівчина зустрічає лускунчика – солдата Філіпа та розуміє, що вона там принцеса, а мати її – королева. А ще Клара дізналася, що всі ці землі в небезпеці і саме їй треба захистити їх.

Кінотеатр "Люм'єр". Сеанси – 10.00, 12.00, 14.10, 17.20, 19.30. Вартість – від 60 грн. 

КУРС бажає гарних вихідних!

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: