fbpx

Карітас навчав соцпрацівників Тисмениці і Долини доглядати за хворими вдома

Суспільство 13:16, 16.07, 2016

30 червня та 13 липня соціальні працівники БФ "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ" Максимець М. Р. та Ярчук У. В. провели навчальні тренінги "Облаштування життєвого простору хворого. Особливості переміщення важкохворих під час догляду за ними" для соціальних працівників Тисменицького і Долинського територіальних центрів соціального обслуговування населення.

Під час тренінгу учасникам розповіли про створення мікроклімату в приміщенні для хворого, пристосування житла до ситуації хворого та облаштування його кімнати.

Для закріплення теоретичних знань учасники ділились на дві групи, одна з яких визначала  найзручніше розміщення кімнати для хворого, а інша – можливі місця для ліжка хворого у кімнаті. Учасники тренінгу також навчилися переміщати хворого під час догляду за ним: повертати хворого в ліжку, підводити з ліжка в сидяче положення, переміщати в інвалідний візок, переміщати за допомогою ходунків та милиць.

Учасникам тренінгу було цікаво спробувати себе в ролі оглядальника, яка, на перший погляд, є дуже простою, але вимагає відповідних знань.

"Я глянула на тренера, яка показувала техніку переміщень хворих, і подумала, що це легко, а коли особисто спробувала, зрозуміла, наскільки це важливо – знати всі елементи виконання тих чи інших вправ",  розповіла Любов Пилипів, соціальний робітник територіального центру.

Наприкінці тренінгу учасники поділились особистими враженнями та визначились із тематикою тренінгів на майбутнє, отримали інформаційні матеріали з цієї тематики.

Заходи відбулись у рамках проектів "Паліативна допомога у Івано-Франківську" та "Сприяння у доступі до медичного обладнання для соціально незахищених верств населення" за фінансової підтримки доктора Володимира Шкільника.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: