fbpx

Карітас пропонує франківцям та переселенцям до 2500 євро гранту на власну справу

Суспільство 15:32, 03.04, 2018

Франківський Карітас пропонує переселенцям та місцевим мешканцям розпочати власну справу.

Карітас Івано-Франківськ розпочинає реалізацію нового проекту з розвитку самозайнятості та мікропідприємництва "Зміцнення самозабезпечення переміщених осіб та громад, що постраждали від конфлікту в Україні" в Івано-Франківській області.

Проект здійснюється за підтримки Міжнародної організації з міграції за фінансування Уряду Німеччини через німецький Банк Розвитку KfW.  

Спробувати себе у ролі підприємця можуть внутрішньо переміщені особи та представники місцевої громади віком від 18 до 60 років.

В рамках проекту заплановано навчання – три дводенні тренінги із розвитку самозайнятості та один дводенний тренінг з мікропідприємництва.

У тренінгах за напрямком "Самозайнятість" можуть взяти участь особи, які в минулому не отримували грантів від МОМ або інших донорів та вже розпочали або готуються започаткувати власну справу. За умови успішного захисту бізнес-плану з самозайнятості розмір гранту складає до 650 €.

До тренінгів із мікропідприємництва запрошуються особи, які мають досвід офіційно зареєстрованої підприємницької діяльності, підтверджений відповідними документами, не пізніше ніж з 01.01.2017 р., мають активний діючий бізнес й претендують на отримання гранту для розширення бізнесу. Розмір гранту в разі успішного захисту бізнес-плану та виконання додаткових вимог донора складає до 2500 €.

Детальніша інформація про проект – на сайті Карітасу:

Минулого року франківський Карітас вже реалізовував проект з самозайнятості. 27 осіб виграли гранти на започаткування власної справи, серед них – 18 переселенців та 9 місцевих мешканців.

Вікторія Діброва – переселенка, яка виграла грант з самозайнятості та розширила свій бізнес. Жінка закликає бути активними та не боятися спробувати себе у ролі підприємця. Вікторія переїхала з міста Сніжного, що на Донеччині, зараз мешкає у Городенці Івано-Франківської області. І там відкрила атракціони для дітей – батути, електромобілі, велокари. 

Наразі розпочата реєстрація для участі у новому проекті. Для реєстрації потрібно звернутися до представників Карітасу за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Крихівецька, 102, попередньо узгодивши час зустрічі за контактними телефонами: 099 29 85 421, 097 79 11 484.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: