fbpx

Карпатськими лісами розбрелися бізони, яких нелегально завезли на Івано-Франківщину. ВІДЕО

Суспільство 18:45, 14.05, 2017

Тварини нелегально жили на території Вигодського лісгоспу.

На Прикарпатті живуть десятки бізонів-"нелегалів". Тварини знаходяться переважно на території Вигодського держлісгоспу. Теперішній директор каже, що не знає, звідки вони взялися.

Місцеві мешканці розповідають, що 70 тварин – бізонів, благородних оленів і муфлонів – завезли ще за попереднього директора, нібито мали влаштувати полювання для високопосадовців. 

"Вони були привезені для створення або зоопарку, або якогось приватного зоопарку, чи для майбутнього мисливського господарства",  розповів районний мисливствознавець.

Коли директора лісгоспу звільнили з посади, з'ясувалося, що звірів він привіз нелегально. Тварин доставили без накладних і ветеринарних документів.

Звірі жили у вольєрах. Але одного разу, розповідають лісівники, хтось випустив їх на волю. Знайшли тільки чотирьох бізонів. Решта з 20 розбрелися по навколишніх лісах.

"Їм тут не можна бути. Тут протяги, це не їхня "стихія"  можуть захворіти туберкульозом",  каже лісничий Свічівського лісництва Василь Циган. 

Лісівники Івано-Франківщини не знають, що робити із бізонами, йдеться в сюжеті "Фактів" на каналі ICTV.

Тим часом попередній керівник держлісгоспу заявляє, що тварин передала його приватна фірма, і вимагає в суді грошову компенсацію.  

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: