fbpx

"Карпатський трамвай" піде до Вишкова вздовж річки Мізуньки

Суспільство 16:49, 01.03, 2019

У Вигодській ОТГ активно розвивають Центр спадщини вузькоколійки за програмою прикордонного співробітництва ЄІСП Угорщини, Словаччини, Румунії та України.

Після реставрації у Вигоді резиденції австрійського барона Леопольда Поппер фон Подгарі за гроші ЄС в ній облаштували сучасний музейний центр за прикладом Фінляндії та Австрії.

За два роки роботи Центр спадщини Вигодської вузькоколійки збільшив кількість відвідувачів майже утричі. І нині поряд з ним активно розвивається інфраструктура. Взялися за облаштування занедбаного парку, прокладають доріжки, зводять літню сцену, кафе.

Також Вигода активно працює над розвитком ще однієї туристичної атракції – "Карпатського трамваю". Відновленою австрійською вузькоколійкою за рік проїхалися 30 тисяч туристів, пише Репортер.

У грудні минулого року Вигода, Долина та Славська ОТГ зі Львівщини підписали меморандум про створення туристичного субрегіону.

У рамках співпраці Вигода й надалі розвиватиме "Карпатський трамвай" – вузькоколійний маршрут продовжать уздовж річки Мізуньки до села Вишків. А з боку Славської ОТГ від села Верхня Рожанка до Вишкова збудують і продовжать дорогу, що дозволить з’єднати два регіони і сприятиме розвитку туризму.

Також меморандум передбачає ремонт дороги Р-21 Долина – Вишків – Хуст.

Читайте також: На Прикарпатті знімають документальний фільм про вузькоколійки. ФОТО, ВІДЕО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: