fbpx

Карпати "спалахнули": у Татарові відкрили виставку випускників Школи сучасного мистецтва. ФОТО

Культура 21:43, 31.10, 2017

28 жовтня в арт-просторі ZenkoFoundation відкрилась виставка випускників та учнів Школи сучасного мистецтва "Спалах сьогодення".

У проекті, що розгорнувся у селі Татарів на Яремчанщині, в готельному комплексі "Коруна", художники спробували показати своє відчуття часу – метафізичної категорії, яка по-іншому сприймається різними епохами та поколіннями.

Величезний бокал, наповнений по вінця, ляльки, які загрузли у бетоні, яскравий живопис, клітка, у яку можна зайти та за власним бажання опинитись за ґратами, наплічник, у який може поміститись доросла людина. Виставка насичена інтерактивними елементами та цікавими ідеями.

"Фундація розпочинає новий етап своєї діяльності – це робота з інституціями, які представляють молодих авторів. Художникам, які тільки починають свій шлях у мистецтві, необхідно давати можливість показати себе. Ми вважаємо, що це дуже важливо для розвитку українського сучасного мистецтва",  каже засновник ZenkoFoundation Зенко Афтаназів.

Молоді митці представили в арт-просторі фундації відеоарт, живопис, фотографію та інсталяції.

Подивитись роботи можна до 10 лютого, вхід вільний.

Нагадаємо, в Татарові демонстрували роботи 20 найцікавіших художників Івано-Франківщини.

Пізніше роботи художника з Івано-Франківська Ростислава Котерліна з проекту ZenkoFoundation Чеч (потік) були представлені на 57-й Венеційскій біенале в рамках виставки "PERSONAL STRUCTURES – open borders" в Європейскому культурному центрі.

Також КУРС писав про гостросоціальний проект "Quo Vadis?", що експонувався одночасно у двох арт-просторах України – у столиці, в галереї Американського дому, та в основному арт-просторі Zenko Foundation, розташованому на території готельного комплексу "Коруна" у Татарові Івано-Франківської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: