fbpx

Керівник Верховинського ЦНАПу, який взяв $2 тисячі хабара, відбувся втричі меншим штрафом

Економіка 10:53, 30.11, 2018

Днями Надвірнянський районний суд виніс вирок у справі керівника ЦНАПу Верховинської РДА, якого затримали на отриманні 3 тисяч гривень та 2 тисяч доларів хабара.

Михайло Черкалюк займав посаду керівника ЦНАПу з жовтня 2013 року.

15 травня до керівника ЦНАПу звернувся місцевий підприємець, який хотів отримати дозволи на збирання чорниці, щоб легально продавати її за кордон.

Черкалюк, знаючи, що видача цих документів не входить до його повноважень, запропонував підприємцю вирішити питання через його знайомих у лісових господарствах району.

Підприємцю він сказав, що потрібно 2000 тисячі гривень, аби службові особи лісгоспів видали йому дозволи на ліміти збору чорниці. А свою допомогу та вплив на службовців лісгоспу Черкалюк оцінив у 2000 доларів, які потрібно передати після отримання документів.

8 червня підприємець скинув на банківський рахунок Черкалюка 2000 гривень. 13 червня керівник ЦНАПу зателефонував підприємцю і сказав, що потрібна ще тисяча гривень. Розуміючи, що без хабара не отримає дозволів, чоловік переказав Черкалюку ще тисячу гривень.

5 липня Михайло Черкалюк повідомив підприємця, що документи готові, але за них треба заплатити 2000 доларів. Черкалюк сказав підприємцю, щоб гроші передав його сестрі, яка працює на продуктовій базі у Верховині.

Підприємець виконав усі вказівки та передав гроші сестрі Черкалюка.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Черкалюк протягом червня-липня отримав від підприємця 3 тисячі гривень та 2000 доларів хабарів. За ці гроші він обіцяв "вплинути" на головного лісничого ДП "Гринявського ЛГ" та начальника відділу лісового господарства Верховинського ЛГ, щоб ті надали підприємцю дозволи на збирання чорниці на території Верховинського району.

Дії Черкалюка слідство кваліфікувало за ч. 2 ст. 369-2 КК України (Зловживання впливом).

9 листопада Черкалюк уклав з прокурором Яковишиним угоду про визнання винуватості. За угодою Черкалюк визнає свою провину за ч. 2 ст. 369-2 КК України та повинен понести покарання у вигляді 20 060 гривень штрафу.

Суддя Грещук Роман затвердив угоду про визнання винуватості та призначив Черкалюку 20 060 гривень штрафу.

Арештовані 2000 доларів суд повернув підприємцю.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: