fbpx

Керівника та двох активістів прикарпатського "Правого сектору" поліція оголосила у розшук

Суспільство 13:01, 27.01, 2016

На сайті Міністерства внутрішніх справ у базі даних "осіб, які переховуються від органів влади" розміщено дані учасників акції "Чистий четвер", яка проходила минулого року в Івано-Франківську.

Про це повідомляється на сторінці "Івано-Франківський ОО НВР Правий сектор" у Фейсбук.

До списку осіб, які переховуються від влади, вчора було включено нинішнього т.в.о. керівника громадсько-політичного представництва Іф ОО НВР ПС Романа Масевича та активістів Федора Туза і Андрія Яхневича, які брали участь в акції "Чистий четвер".

"Нагадаємо, що тоді в результаті акції у сміттєвий бак потрапив начальник ГУЮ в Івано-Франківській області, який попадав під дію закону "Про очищення влади", В. Кавацюк, родич регіонала Б. Гдичинського, колишнього "смотрящого" по області, а нині заступника керівника секретаріату вищої ради юстиції України з вересня 2013 року", – йдеться у повідомленні.

У "Правому секторі" вважають абсурдом розміщення інформації в базі даних осіб, які переховуються від органів державної влади. Тому що їхні активісти є публічним. А Романа Масевича зі зверненнями чи не щодня можна побачити у кабінетах влади, зокрема й у кабінетах обласної поліції чи прокуратури.

Активісти також повідомляють про наявність ширшого списку активістів "Правого сектору" і побратимських організацій в нашій області. 

"Оскільки процесуальні процедури щодо вказаних осіб та інших жителів Івано-Франківської області ведуть "правоохоронці" аж з Тернополя  відповідальність перед громадою за будь-які політичні репресії також несе влада і силові відомства Івано-Франківської області з непередбачуваними наслідками для всіх", – повідомляють у "Правому секторі".

"Правосекторівці" вимагають від влади припинити переслідування українських патріотів, інакше переповнена чаша гніву народного "заллє лавою" чиновницькі кабінети.

Вони звертаються до правоохоронців, щоб ті відмовлялись виконувати злочинні накази, бо вже цього разу прийдеться за них відповідати.

"Звертаємося до правоохоронців, які ще пам'ятають текст присяги українському народу, а не шоколадному магнату,  відмовляйтесь від виконання злочинних наказів, бо цього разу вже доведеться відповідати! Жодна зірка чи зарплата не вартує людської долі та майбутнього нашої держави! Антиукраїнський режим впаде!"  йдеться у повідомленні організації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: