fbpx

Керівництво ОДА проситиме управління Міндоходів списати пені і штрафи заводу "Пресмаш"

Економіка 16:41, 23.07, 2014

На заводі "Пресмаш" через корпоративний конфлікт виникли мільйонні борги із заробітної плати та до бюджетів усіх рівнів.

На засіданні регіональної міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств ОДА обговорили ситуацію на заводі ВАТ "Пресмаш".

Начальник департаменту промисловості та інфраструктури ІФ ОДА Василь Ковальчук відзначив, що через корпоративні конфлікти на заводі виникла заборгованість із заробітної плати та до бюджетів усіх рівнів.

"З 2008 року є корпоративний конфлікт між основними акціонерами – Богданом Пукішем, якому підконтрольні 42,9% акцій статутного капіталу, та товариством "КУА "Парангон", яке має 50,1% акцій. На цей час ми не можемо відновити роботу цього підприємства, щоб воно вийшло на беззбиткову діяльність, щоби люди не ходили до нас з питаннями щодо погашення заробітної плати", – сказав Ковальчук.

За шість місяців підприємство накопичило 1,833 млн гривень кредиторської заборгованості, 1,9 млн гривень заборгувало до Пенсійного фонду та 3,6 млн гривень – до бюджету.

За підсумками кількох нарад сторони конфлікту вирішили сформувати наглядову раду підприємства та внести зміни до статуту. Втім, 15 квітня Богдан Пукіш та підконтрольні йому акціонери не зареєструвалися на зборах акціонерів.

Тож, на думку начальника департаменту промисловості та інфраструктури, варто запустити процедуру банкрутства.

Однак Богдан Пукіш, який два роки тому був відсторонений від керівництва заводом, але залишається одним з найбільших акціонерів, запропонував списати всі штрафи і пені, а основний борг "Пресмашу" реструктуризувати.

Заступник голови обласної ради Остап Дзеса теж вважає, що роботу заводу можна відновити без процесу банкрутства.

"Є корпоративний спір, вперлися два козлики, вибачте мені, і страждає завод. Не зуміли домовитися між собою, то давайте ми якось долучимося до того, щоб розблокувати роботу заводу. Я нутром відчуваю, що цей завод можна запустити. Чи можна запустити його через банкрутство, я не впевнений. Може, є якийсь інший шлях", – каже Дзеса.

Так, міжвідомча комісія вирішила звернутися до управління Міндоходів та до інших структур з проханням відновити платоспроможність заводу ВАТ "Пресмаш".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: