fbpx

Кількох франківських перевізників зняли з конкурсу через неточності в документах

Суспільство 11:36, 20.10, 2015

В Івано-Франківську підбивають результати конкурсу на пасажирські перевезення у місті. Конкурсна комісія відсіяла кількох претендентів через недоліки в документації.

Оголошення результатів конкурсу зібрало аншлаг: простежити за роботою комісії прийшли громадські активісти, журналісти, представники підприємців. 

У комісії виявилося чимало зауважень до учасників конкурсу. Вони стосуються недоліків у документації: деякі претенденти надали або неповну інформацію, або дані, які не відповідають дійсності. Так, КП "Електроавтотранс" подало не весь пакет документів, через що підприємство не допустили до конкурсу. Від ТОВ "Турист-ІФ" подали документи, в яких прізвище в ліцензії не відповідає іншим документам. "Західтехцентр" у пропозиції не зазначив вінкод, крім того, не всі транспортні засоби підприємства відповідають умовам лотів. Відтак, підприємство зняли з тих лотів, де була вказана недостовірна інформація про транспортні засоби, але все ж залишили на лотах, де бракувало тільки вінкодів. ПП "Станіслав-Транс" зняли з конкурсу, оскільки підприємство не надало інформації про сплачені податки.  

Рішення комісії обурило перевізників, які вважають, що огріхи в документах не настільки значні, аби знімати з конкурсу. Підприємці нарікають, що мерія не враховує кількість працівників, обсяги сплачених подактів тощо.

Конкурсна комісія взяла паузу до 13:00, щоб у закритому режимі перевірити достатність транспортного парку у претендентів, після чого оголосить остаточні результати конкурсу. 

Нагадаємо, всі виставлені на конкурс маршрути нові, оскільки сформовані під нову транспортну мережу, яка має запрацювати в місті. Вона передбачає, що у Франківську буде 23 маршрути, замість теперішніх 47, а на них будуть курсувати 157 малих автобусів – нині ж їх 263. Разом з тим мають з’явитися 37 великогабаритних автобусів на 90 місць, їздитимуть вони на найбільш популярних маршрутах. Якщо перевізник не має таких автобусів, в умовах прописано, що він може виграти цей лот і з малими автобусами, але протягом року має їх замінити на великі. Інакше буде проведено новий конкурс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: