fbpx

Кінофестиваль у Верховині: довелось додавати стільці й показувати "Кіборги" тричі

Культура 10:15, 23.12, 2017

З 19 по 22 грудня пройшли Дні українського кіно у Верховині на Івано-Франківщині. Показали 7 нещодавніх українських прем'єр у приміщенні тамтешньої школи.

"Картину Ахтема Сеїтаблаєва "Кіборги" довелось показати тричі. Приміщення не вміщувало всіх охочих. Доставили два додаткових ряди зі шкільних стільців. Глядачі реагували мовчки, дехто плакав, аплодували до кінця титрів", – розповідає прес-секретар кінофестивалю "Молодість" Анастасія Пугач, пише Gazeta.ua.

Як писав КУРС, у Верховині немає кінотеатру. Аби подивитись кіно, жителям треба дві години їхати до Івано-Франківська. Тому місцеві мешканці ще не мали можливості переглянути останні українські прем’єри. 

"Раніше у Верховині був кінотеатр. Там вперше показали знакові українські фільми "Білий птах із чорною ознакою" Юрія Іллєнка і "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова. Його знімали в цьому селищі. Кінотеатр розвалився. Найближчий за дві години їзди в Івано-Франківську. Мешканці не мають змоги поїхати. Про "Дні кіно" знають всі місцеві, з ким спілкувались. Перепитують, чи фестиваль щорічний,  продовжує Анастасія.  Найбільше молоді зібрала комедія "Дзідзьо Контрабас". Влаштували конкурс на найкраще запитання. Перемогла 17-річна Христина П'ятнюк, що планує стати журналістом. Запитала, чому в сцені похорону Дзідзьо заспівав "Многая літа". Виявилось, що знав лише одну, яку виконують на урочистостях. Наступний показ плануємо зробити також у селищах на Харківщині. Отримали листа з невеличкого селища з Харківщини, просять до них приїхати".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: