fbpx

"Ніхто не вказуватиме, як писати нам освітні закони", – Клімкін у Франківську зняв краватку

Політика 16:10, 30.11, 2017

Під час робочого візиту до Івано-Франківська міністр закордонних справ Павло Клімкін зустрівся з журналістами. На зустрічі у форматі "без краваток" повідомив про ідею створення бізнес-платформи в Івано-Франківську.

Щоби відповідати визначеному формату, Павло Клімкін на зустрічі з журналістами показово зняв краватку. І запевнив, що це не формальність.
 
Міністр вважає, що Прикарпаття має стати пілотним регіоном у співпраці України з ЄС.
"Я дуже радий був сьогодні зустрітись зі студентами у Франківську і обговорити, як можна розвивати регіон. Чи потрібні мікрогранти, чи ще якась допомога. Побачив, що у кожного є як мінімум одна ідея  стосовно туризму, сільського господарства та інші. З'явилась ідея створити бізнес-платформу для залучення прямих інвестицій. Треба знайти якусь свою унікальність, щоби використати європейські проекти",  зазначив Клімкін.
Павло Клімкін зазначив, що говорив з головою Європейського банку і той підтвердив, що ЄС готовий інвестувати в українські проекти. 
 
На Прикарпатті міністр побачив "шалений потенціал для туризму". 
"Ідея бізнес-платформи, яку ми сьогодні започаткували, передбачає, що туди увійдуть бізнесмени, організації і активісти. Ми повинні використати свій потенціал. Тут я побачив шалений потенціал для туризму,  поділився Клімкін.  Вважаю, що нам зараз на заході України потрібно декілька таких проектів і вони мають бути спрямовані на реалізацію європейських ініціатив. Щоби показати, як отримати і з ефективністю для регіону використати ці гроші". 
 
Також міністр поділився враженнями від візиту у франківськіу школу №3 з польською і російською мовами навчання. 

"Був сьогодні в школі №3, це стосується нового Закону про освіту. Ніхто не вказуватиме, як писати нам наші закони. Ми єдина соборна країна, а хтось хоче створити собі мовні анклави",  сказав міністр. 

За його словами, кожен громадянин України має розмовляти українською, має знати свою мову. Що, втім, не виключає знання інших мов.

"Зайшов сьогодні до першокласників, і вони чудово розмовляють українською і чудово польською. Це європейська модель, коли і свою мову знаєш добре, і чужу також",  додав Клімкін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: