fbpx

Клуб мерів Прикарпаття має намір піднятися над політикою

Суспільство 13:27, 30.05, 2017

При регіональному відділенні Асоціації міст України створений Клуб мерів Івано-Франківщини.

Сьогодні в Івано-Франківську відбулися установчі збори Клубу мерів Прикарпаття. Клуб заснований з ініціативи регіонального відділення Асоціації міст України.

Як повідомив Юрій Стефанчук, виконавчий директор регіонального відділення АМУ, ініціатива має на меті забезпечити спілкування колишніх міських голів, екс-голів сіл та селищ і теперішніх мерів та голів ОТГ задля обміну досвідом. До клубу увійшли представники 35 міст, селищ і сіл та 5 ОТГ, які входять до регіонального відділення Асоціації і представляють 80% мешканців області. 
"Наша мета – пов'язати досвід минулого і теперішнє реформування місцевого самоврядування задля того, щоби виявляти проблеми в діяльності муніципалітетів і знаходити варіанти їх розв'язання",  повідомив Стефанчук. І підкреслив, що колишніх мерів не буває. 
Думку продовжив міський голова Калуша Ігор Матвійчук: "Кожен мер  це історія плюс досвід. Історія міст і всього Прикарпаття. Так само знання про нюанси роботи, напрацьований досвід. Нам усім є чим поділитися. Тому ми маємо стати над політикою і працювати задля громади". 
Серед міських голів Івано-Франківська інтерес до заснування і діяльності Клубу виявили Богдан Борович, Зіновій Шкутяк та Руслан Марцінків. 
 
На думку екс-міського голови Івано-Франківська Богдана Боровича, головними проблемами Франківська залишаються реформа комунального господарства та нерівність у розвитку мікрорайонів міста. Чинний мер не мав чим опонувати попереднику, оскільки перебуває із ділом відрядження у Канаді. Організатори Клубу повідомили, що запропонують йому поділитися досвідом на наступному засіданні. 
 
Засідання Клубу мерів Івано-Франківщини планують проводити щокварталу. Тема сьогоднішнього – визначення напрямків і пріоритетів роботи клубу. Екологія, збереження природних ресурсів, реформа місцевого самоврядування та війна на сході України  "гарячі" теми сьогоднішнього засідання. 
 
Клуб мерів Івано-Франківщини є дорадчим органом регіонального відділення Асоціації міст України. 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: