fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • Книжка про калуський інтернат для дітей, які не чують, стала номінантом на премію "Дитяча книга року ВВС-2015"

Книжка про калуський інтернат для дітей, які не чують, стала номінантом на премію "Дитяча книга року ВВС-2015"

Культура 18:40, 18.10, 2015

Нова книжка львівського письменника Андрія Бачинського "140 децибелів тиші" увійшла до Довгого списку премії "Дитяча Книга року ВВС-2015".

У книзі йдеться про юного музиканта Сергія, який в автомобільній катастрофі втрачає не тільки батьків та сестричку, але й слух.

"Він мусить навчитися по-новому спілкуватися з ровесниками в інтернаті, подолати зневіру та відчай, аби важка втрата не вбила в ньому повністю бажання жити. А також – вирватися зі злочинного кола і врятувати названу сестру від лиха",  написано в анотації.

Андрій Бачинський народився та виріс у Калуші, тож зізнається, що хоч у книжці прямо й не згадано це місто, прототипом інтернату стала саме Калуська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат для дітей зі зниженим слухом, пише Репортер. Також події у книзі розгортаються у Львові, Івано-Франківську та Верховині.

Книжка вийшла восени у Видавництві Старого Лева.

1

За словами керівника відділу маркетингу та зв’язків з громадськістю видавництва Оксани Зьобро, невдовзі книгу планують презентувати в Калуському інтернаті.

Загалом до Довгого списку премії "Дитяча Книга року ВВС-2015" увійшли вісім видань. Серед них також книжка франківчан Тараса та Мар’яни Прохаськів "Як зрозуміти козу".

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: