fbpx

"Книжковий Арсенал – 2018": 7 нон-фікшн новинок, які не можна пропустити

Культура 21:18, 14.05, 2018

Які "свіжі" нон-фікшн книги варто придбати та прочитати з усього представленого на "Арсеналі" цього року.

До однієї з найважливіших літературних подій року – Міжнародного фестивалю "Книжковий Арсенал" – залишилися лічені дні. Багато видавництв до його початку приурочують випуск своїх найцікавіших художніх і нон-фікшн новинок.

K.Fund Media представляє свою добірку найсвіжіших українських перекладів нон-фікшн книг, на які варто звернути особливу увагу. Серед них і бізнес-книги, і книги з саморозвитку, і популярна наука.

1

"Крах. Моя невдача в стартап-бульбашці", Ден Лайонс

"Наш Формат", 2018

Журналіст Ден Лайонс розповідає про те, як воно насправді – працювати в Кремнієвій долині, овіяній ореолом небачених технологічних і ділових успіхів і проривів.

У п’ятдесят з гаком Дена звільнили з посади технологічного оглядача журналу Newsweek, і він вирішив піти в Кремнієву долину працювати маркетологом. Життя привело його в стартап, де всі працівники щонайменше удвічі молодші за нього, а на наради беруть із собою плюшевого ведмедика.

Автор розвіює багато популярних міфів про "особливу" корпоративну культуру і методи ведення бізнесу в стартапі. А також показує, як керівники компанії, яка не приносить жодного прибутку, набивають собі кишені.

2

"Усе про них", Брюс Теркел

"Моноліт", 2018

Книга описує нову і ефективну концепцію успішного брендингу. Автор наголошує: щоб створити потужний бренд, слід відкинути стратегію, орієнтовану на компанію, зосередившись натомість на "них" – на своїх клієнтах і споживачах, на їхніх істинних потребах. І заодно закликає пам’ятати, що насправді люди купують не просто ваш продукт – вони купують вас самих.

3

"Речі і люди. Есей про споживання", Вольфганг Шивельбуш

"Видавництво Анети Антоненко", 2018

Вольфганг Шивельбуш відомий своїми дослідженнями з історії політики, технології, матеріальної та інтелектуальної культури. У цій книзі він уперше звернувся до сфери історії економічних теорій та уявлень.

У центрі його нового дослідження – поняття споживання, яке дослідник виводить за межі вузького економічного контексту. Він виявляє зв’язок між економічною теорією й історією медицини, біологією, алхімією і хімією.

4

"Малі гіганти. Компанії, що обрали велич, а не розмір", Бо Бьорлінгем

"КМбукс", 2018

Деякі підприємства зуміли позбутися тиску мети нескінченного зростання і поставили перед собою інші завдання.

Бьорлінгем розкриває секрети 14 успішних компаній – малих гігантів, – керівники яких поставили під сумнів звичні критерії успіху справи і свідомо обрали альтернативні шляхи і цілі розвитку бізнесу. І виграли. Компанії, представлені в цій книзі, мають дещо спільне. Передусім всі вони рішуче налаштовані стати найкращими у своїй справі. Завдяки прагненню до досконалості більшість із них отримали визнання незалежних гравців як в своїх галузях, так і поза ними.


5

"Маніфест двадцятирічних", Крістін Гесcлер

"Видавництво Старого Лева», 2018

Тисячі двадцятирічних переживають те, що лайф-коуч Крістін Гесслер називає «похмілля очікувань". Усі двадцятирічні можуть переживати схожі проблеми, і в цій книзі вони знайдуть практичні уроки або поради щодо їх подолання.

У книзі представники покоління Z розповідають свої історії успіхів і поразок, діляться мріями і розчаруваннями, які, можливо, стануть для вас натхненням і допоможуть змінити життя на краще.

6

"Маленька книга люке. Секрети найщасливіших людей світу", Мік Вікінг

"Клуб Сімейного Дозвілля", 2018

Чергова книга від автора бестселера "Маленька книга хюґе" про те, що щастя не має меж, а ключі до нього заховані в усьому світі. Саме це доводить у своїй новій книжці Мік Вікінг, засновник Інституту дослідження щастя в Копенгагені.

"Люке" – данське слово для позначення щастя. Але нова книга Вікінга зосереджується не тільки на Скандинавії, а й досліджує, як в інших країнах шукають свій шлях до щастя.
Подорожуючи по світу, автор розкриває секрети щасливих людей. Кожна країна має свій рецепт, головне – знайти його складові. Ділячись порадами від щасливчиків з усіх куточків Землі, Вікінг аналізує, що впливає на формування феномену щастя.

7

"Homo Deus: за лаштунками майбутнього", Ювал Ной Харарі

"BookChef», серія "Бібліотека МІМ", 2018

Ця книга професора історичного факультету Єврейського університету в Єрусалимі Ювала Харари є, по суті, продовженням його бестселера "Sapiens. Коротка історія людства". У своїй новій книзі автор порушує філософські питання, аналізує досвід, який людство отримало за час свого розвитку, заглиблюється в наші емоції і свідомість.
Автор пропонує ескіз майбутнього людства, не обов’язково райдужний. Люди завжди хотіли подолати старість та бідність і зрівнятися з богами. На допомогу нам вже зараз приходять різні пристрої зі штучним інтелектом.

Але чи впевнені ми, що комп’ютери не мають жодних відчуттів або бажань? А якщо вони не мають їх зараз, то, може, коли стануть значно складнішими, зможуть розвивати власну свідомість? Якщо так станеться, як ми про це дізнаємося? І головне запитання – якими будуть суспільні відносини? Чи не стане проста людина рабом штучно створених і вічно живих істот з незбагненною свідомістю? Харарі в цій книзі не дає відповідей, а пропонує читачеві самому їх шукати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: