fbpx

Стягнення 294 мільйонів гривень з ОДА в такий непростий час просто призведе до колапсу, – Андрій Романчук

Економіка 10:36, 26.12, 2014

Керуючий партнер юридичної компанії "Moris Group" і депутат Івано-Франківської обласної ради Андрій Романчук розповів, чому обласна влада просить відстрочити виплату боргу за угодою про утилізацію гексахлорбензолу з ТзОВ "С.І. Груп Консорт Лтд".

"Загрозливість ситуації, в першу чергу, полягає у відсутності на даний момент бюджетного фінансування для оплати цієї заборгованості. Таким чином, одномоментно можуть бути заблоковані рахунки департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури ОДА, що призведе до колапсу у такий непростий час", – зазначив Андрій Романчук в коментарі КУРСу.

Як повідомляв КУРС, вчора Господарський суд Івано-Франківської області почав розгляд заяви департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА. Наразі слухання щодо відстрочки суддя Ганна Цюх перенесла на 20 січня 2015 року, мотивуючи тим, що хоче почути думку третьої сторони у справі – ГУ Державної казначейської служби України в Івано-Франківській області.

Заборгованість у 294,3 млн грн виникла за договорами про надання послуг із утилізації небезпечних відходів (гексахлорбензолу), які Департамент і компанія "С.І. Груп Консорт Лтд" уклали у серпні-грудні 2013 року. За цими договорами, ТОВ "С.І. Груп Консорт Лтд" начебто вивезло відходів на суму 419,59 млн гривень. Сума 294,3 млн грн  заборгованість Департаменту, стягнення якої компанія домоглася в суді

"Ми звернулись до суду із заявою про відстрочку виконання існуючого рішення суду про стягнення суми в понад 294 млн грн. Це звичайна практика, коли суд дає можливість, при наявності відповідних підстав та аргументів, відстрочити виконання рішення",  зазначив керуючий партнер юридичної компанії "Moris Group", яка за зверненням ОДА представляє Департамент в суді. 

"Окрім цього, за зверненням ОДА, нами вивчається вся справа в комплексі та здійснюється її правовий аналіз. Складність полягає в тому, що наша компанія була залучена на стадії, коли в силу вже вступило рішення про стягнення 294 млн грн. Окрім цього, дане рішення було залишено в силі судами всіх інстанцій. Хочу відразу наголосити, що в цій ситуації до суду не може бути жодних претензій, адже всі документи, як то акти виконаних робіт, наприклад, були підписані Департаментом будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури. Крім цього, в судовому процесі даний департамент визнав даний борг",  пояснює Андрій Романчук.

"Після повного та всестороннього вивчення обставин та доказової бази по справі ми надамо відповідні рекомендації та можливі шляхи вирішення даної проблеми",  додав юрист.

Тим часом в СБУ і Генпрокуратурі припускають, що під виглядом вивезення з полігону в Калуському районі Івано-Франківської області для утилізації за кордоном небезпечних відходів гексахлорбензолу колишні високопосадовці реалізували масштабну аферу з привласнення бюджетних грошей. В СБУ заявили про відкриття кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: