fbpx

Колектив франківської школи №10 вимагає призначити директора

Суспільство 11:25, 14.11, 2018

Конкурсна комісія серед п’яти кандидатів не змогла вибрати директора школи №10. Колектив школи вимагає призначити директора, а міський голова Івано-Франківська натякає на тиск і ультиматуми.

Як писав КУРС, до конкурсу на посаду директора ЗОШ №10 допустили шістьох кандидатів.

Один із них зняв кандидатуру. Вчора відбувся конкурс з визначення директора школи №10. Комісія не змогла дійти згоди та визначитись з новим керівником. Педагогічний колектив та батьки школи вважають, що освітній заклад має очолити вчитель фізики ЗОШ №10 Руслан Куриндаш. З 14 членів комісії двоє на засідання не прийшли, четверо проголосували за Куриндаша, решта – утрималися.

В тому числі і директор департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Ігор Максимчук.

Після засідання комісії педагоги прийшли до міського голови Руслана Марцінківа.

"Членом комісії я не є! Таким результатом голосування активісти педагогічної та батьківської громади лишились не задоволені. Зараз на посаді в. о. директора залишається представник зі школи, з яким вчителі та батьки погодились. Варто тільки дочекатись повторного конкурсу, де і визначимо керівника закладу. Але замість цього деякі вчителі та батьки з претензіями прийшли до мене. Я готовий до діалогу, і, звісно, у прийнятті рішення має враховуватись думка педагогів та батьків саме 10-ї школи. Проте, люди, мене в комісії не було і чинити тиск на її членів я не маю права! Знову ж таки, цей діалог має бути цивілізованим: без ультиматумів, образ та тиску від третіх сторін!" – обурився Марцінків у Фейсбуці.

Він також запропонував сформувати нову комісію і оголосити повторний конкурс.

"Зараз одноголосно, під диктовку вчителів, призначити нового керівника я не можу! Є закони, яких усі ми, починаючи від президента і міського голови, маємо дотримуватись.

Роздувати з цієї ситуації конфлікт я не бачу сенсу. Сподіваюсь, що на зміну обуренню, коли вщухнуть емоції, до представників громадськості прийде виважене бачення", – підсумовує мер.

У школі КУРСу повідомили, що не мають наміру чинити тиск, лише просять прислухатися до думки колективу. Також наголошують, що не виступають проти інших кандидатів. Але школа вже 2,5 місяця працює без директора. І ще скільки ж довдеться чекати до завершення повторного конкурсу.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: