fbpx

Коломойський запропонував відгородитися від Росії металевим парканом під струмом

Політика 09:31, 13.06, 2014

Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський запропонував Верховному Головнокомандувачу Петру Порошенку негайно приступити до будівництва укріпленої стіни вздовж кордону з Росією на території Донецької, Луганської та Харківської областей.

Про це повідомляє «Цензор.НЕТ» з посиланням на прес-службу Дніпропетровської ОДА.

"Мирну Фінляндію від Сталіна врятувала «лінія Маннергейма». Таку лінію повинна побудувати і Україна, щоб захистити себе від Путіна. Стіна на кордоні Ізраїлю дозволяє ефективно відбивати атаки терористів", – сказав Коломойський.

Відтак, інженерний проект та техніко-економічне обгрунтування Дніпропетровська облдержадміністрація вже передала на затвердження в Адміністрацію Президента.

Проект, переданий для ознайомлення, передбачає установку протягом 5-6 місяців суцільного металевого паркану з високоміцної сталі та колючим дротом.

Підходи до загородження повинні перегороджувати ровами і колючим дротом як з російського, так і з українського боку, щоб виключити доступ до загородження мирних жителів і тварин. Ширина ровів і глибина повинні забезпечити їх недоступність для автотранспорту і бронетехніки.

Закритий для проникнення випадкових людей простір між ровами і огорожею повинен бути повністю замінований сигнальними і протипіхотними мінами.

По металевому паркані може бути пропущений електричний струм.

Загородження буде прикриватися мотоманевреними групами українських військ, прикордонниками та Нацгвардією. За наявності таких капітальних споруд Збройні сили України зможуть ефективно відсікти терористів від їхніх російських баз і зупинити приплив найманців, зброї та боєприпасів через кордон.

Вартість установки 1920-кілометрової металевої огорожі державного кордону складе близько 50 мільйонів євро. Загальна вартість інженерних робіт зі створення такого загородження складе не більше 100 мільйонів євро. Всі роботи будуть здійснені силами українських підприємств. Значну частину інженерних робіт зі створення такого загородження вже зараз готовий профінансувати благодійний фонд «Дніпро-1».

1

"При наявності державної підтримки та прийнятті рішення Президентом України Петром Порошенком, фонд «Дніпро-1» готовий виконати весь обсяг зазначених робіт та побудувати укріплену лінію державного кордону на території трьох областей протягом 5-6 місяців. Для реалізації проекту необхідно його затвердження Верховним Головнокомандувачем", – зазначається у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: