fbpx

Коломия готується до візиту Патріарха Філарета

Стиль життя 21:37, 18.06, 2016

За тиждень нове приміщення Коломийсько-Косівської єпархії УПЦ КП буде цілком готове прийняти гостей. 25 червня його освятить Патріарх Філарет.

"Святійший Патріарх уже відвідував наше місто, правда, це був неофіційний візит, – розповів на прес-конференції Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан (Гатала) Підстава для близького офіційного візиту дуже вагома, адже саме 25 червня, о 16 год., глава нашої Церкви здійснить освячення нового єпархіального управління на Коновальця. Після цього в Народному домі відбудеться святковий концерт з нагоди прибуття до Коломиї високого гостя, а наступного дня, о 10-ій, Патріарх освятить у кафедральному соборі Преображення Господнього на вул. Гетьмана Мазепи новий іконостас, а також відбуде молебень за мир в Україні", – передає Дзеркало Коломиї.

До поважної події в релігійному житті міста православна спільнота готується відповідально.

У Коломийсько-Косівській єпархії розраховують на те, що ця подія залишить слід у душах вірних не лише УПЦ КП, але й представників інших конфесій.

87-річний Патріарх має на меті, окрім того, щоб помолитися в новозбудованому соборі, поспілкуватися з парафіянами, охочі зможуть взяти в нього благословенство.

Дводенний візит Патріарха буде зафіксовано і в Книзі почесних гостей, сторінки якої вже чекають на перші відгуки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: