fbpx

Коломийські ліквідатори вирушать на прощу до чорнобильського храму у Прип'яті

Суспільство 19:46, 20.03, 2018

23 коломиян вирушать у незвичну прощу – до храму у зоні відчуження. Поїздку приурочили до річниці аварії на ЧАЕС.

23 березня ліквідатори аварії на ЧАЕС вирушають на прощу до чорнобильського храму у місті Прип'ять, що в зоні відчуження. Збір о 9.00 год. у Коломиї біля каплички "Чорнобильський Спас", ща на Мазепи, 88.

"24 березня будемо там. Можемо провести прямий репортаж з місця подій. Це звернення до всіх, кого цікавить. Списки вже подані в зону і затверджені. Назад будемо вертатись 24 березня ввечері.

Також плануємо по дорозі відвідати наш шпиталь в столиці та нашу другу капличку в Пущі-Водиці у дитячому диспансері радіаційного захисту населення. Там наші священики, а їх їде 3 чоловіки з нами, проведуть службу Божу за здоров'я дітей-чорнобильців, що там лікуються. Нас чекають в храмі чорнобиляни", – розповіли про поїздку коломийські ліквідатори.

Єдиний діючий нині храм у зоні відчуження – Свято-Іллінська церква.

У храмі є чудотворні ікони – древня святого Миколая Чудотворця, і нові — це «Чорнобильський Спас» та ікона Божої Матері «Чорнобильська».

"Чимало людей зцілюється тут, у нас. Одразу була, звичайно, радіація, може, і зараз є. Нехай Бог дає усім, хто приїжджає до наc, здоров’я, щоб дожили до наших років. Ми їмо усе своє: городину, фрукту, ловимо рибу, збираємо гриби, корови держимо, молочком онуків поїмо — усе, як завжди. І, бачите, нічого, живемо, хоча одразу після аварії нам казав один американський вчений, що ми проживемо максимум 7 років — в усіх буде рак. Ніякого раку в нас немає, Слава Господу. Хоча Іллінський храм і територія, де ми стоїмо, — це друга зона", – розповідає бабця Ганна, мешканка Чорнобиля.  

30-кілометрова зона навкруги ЧАЕС заражена, як стверджують науковці, до цих пір. Але на території Свято-Іллінського храму дозиметр показує 5-8 мікрорентген за годину, тоді як у Києві, наприклад, цей показник — 18 МкРн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: