fbpx

Коломийський дитячий інтернат відмовився від безкоштовного психолога

Суспільство 18:29, 05.12, 2016

Коломийський дитячий будинок-інтернат необґрунтовано відмовився від благодійної допомоги – щотижневих занять практичного психолога з вихованками сиротинця.

Послуги психолога оплачувала повністю за благодійні кошти БО "Українська благодійницька мережа".

"1 грудня Українська благодійницька мережа отримала від Коломийського дитячого будинку-інтернату повідомлення про розірвання договору про співпрацю (сканкопію долучаємо). Жодних причин припинення співпрацю у повідомленні будинку-інтернату не наведено. До цього (у цьому році – з березня) на підставі цього договору Українська благодійницька мережа забезпечувала проведення щочетверга заняття з практичним психологом для дівчат, які мешкають в інтернаті. Робота психолога 100% оплачувалася за рахунок благодійних коштів. Державними нормами, якими встановлено вимоги до штатів будинків-інтернатів, посада психолога для таких закладах передбачена як обов'язкова (наказ Мінсоцполітики України від 01.10.2008 № 411), однак через брак бюджетного фінансування (можливо, й зі інших причин) місцева влада не змогла забезпечити роботу психолога у цьому інтернатному закладі", – повідомляють благодійники.

1

"Дуже прикро, коли благодійники роблять для дітей в інтернатах те, що повинна та не спроможна зробити держава, але адміністрація інтернату від такої допомоги відмовляється", – додають в Українській благодійницькій мережі.

Фото – із занять практичного психолога з вихованками дитбудинку.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: