fbpx

"Кольорова шафа": у Франківську збереться модна тусовка. ФОТО

Стиль життя 12:10, 08.03, 2018

У неділю, 11 березня, громадський простір ВДОМА збере під своїм дахом 36 творчих людей з Івано-Франківська, які продаватимуть та обмінюватимуть унікальні аксесуари та одяг.

Дизайнерка незвичних сережок Діана Пернеровська (відома як Didika), засновниця швейного коворкінгу "Клаптик" Наталя Філіппська та засновниця простору ВДОМА Наталя Вишневецька задумали організувати в Івано-Франківську ярмарок, на якому зможуть запропонувати свої вироби місцеві дизайнери, а стильні люди зможуть продати чи обміняти одяг та аксесуари.

"По-перше, ми хочемо усіх наших франківських творців витягнути з їхніх барлог. У нас багато класних дизайнерів. По-друге, можуть прийти стильні люди і продати щось зі своєї шафи і в цьому ж місці щось придбати натомість, адже їм доводиться переважно вишукувати цікаві речі на "секондах" та стоках. Там буде модна точка, бо все найкраще принесуть туди. По-третє, захід благодійний", – розповідає Діана Пернеровська.

Вона наголошує, що цей захід не буде схожий на базар, адже звичайні "серійні" речі продаватися не будуть. Знайти для себе щось цікаве зможуть і жінки, і чоловіки.

Покупці одягу зможуть скористатися швейною майстернею-коворкінгом  якщо потрібно буде підігнати під розмір річ, яка дуже сподобалась, то це можна буде зробити на місці.

Серед цікавих продавців на заході будуть подруги – дві Христини. Христина Паршенцева – дівчина з інвалідністю. Вона продаватиме свої картини. В майбутньому мріє бути професійним художником та подорожувати. На сьогодні її основним бажанням та метою є просто ходити і почувати себе добре. Всі гроші з продажу її малюнків підуть їй на лікування. 

Христина Пищ працює графічним дизайнером та дизайнером одягу. Вона малює, робить колажі, створює прикраси, в'яжє та вишиває, танцює. Дівчина хоче допомагати тим, хто потребує, і 50% від продажів буде йти на лікування подруги Христі Паршенцевої.

1

Наразі до "Кольорової шафи" відібрали 36 продавців.

У рамках заходу цікаві люди щогодини будуть проводити "модні" лекції. Так, цікавим спікером буде Ендрю, який розповість про елементарні правила догляду за волоссям і шкірою голови-бороди-вусів. Він виготовляє натуральну косметику.

Людмила Савляк, яка робить прикраси з шерсті та вчиться на стиліста, розповість про шарфи і хустинки та з чим їх носити.

Лекція Майї Воробканич не залишить байдужими наречених, адже вона поділиться, як правильно підготуватись до примірки весільних суконь, щоб отримати максимум позитиву та хороших спогадів.

Василина Павлюк покаже трендовий макіяж у стилі Dior.

А про fashion-індустрію України повідає викладач кафедри дизайну і теорії мистецтва Прикарпатського національного університету Світлана Повшик.

"Кольорова шафа" – благодійний захід. Сюди можна буде принести одяг, книжки, які передадуть в інтернати. Організатори просять приносити для цієї мети не зношений, чистий одяг без дірок. Також буде скринька для збору коштів, які передадуть БО "Дім Сірка".

Організатори планують влаштовувати "Кольорову шафу" щомісяця та запрошуватимуть дизайнерів з інших міст.

"Це не просто "гаражний розпродаж", це модна стильна тусовка",  додає Діана Пернеровська.

Прийти на шопінг у простір ВДОМА можна у неділю, 11 березня, з 12 до 20 години.

Адреса: вул. Січових Стрільців, 13, вхід з вул. Бачинського, 4-й поверх (набрати 13 на домофоні).

Ще одна жіноча тусовка збереться 9 березня у ресторані "SOHO". Вечірку "На шпильках" організовує ГО "Мами Прикарпаття". Обіцяють захоплюючу розважальну програму і цікаве спілкування. Щоб забронювати квиток на вечірку, шукайте контакти ТУТ

2

 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: