fbpx

Коли необхідно замінити двигун від пральної машини

13:51, 07.03, 2019

Якщо двигун пральної машини вийшов з ладу, це ще не означає, що техніку потрібно викидати й купувати нову. У деяких випадках двигун підлягає ремонту.

При правильній експлуатації пральної машинки двигуни для пральних машин https://patok.com.ua/catalog/dvigateli_8 можуть прослужити досить тривалий час. Зазвичай виробники дають термін гарантії від 12 років, але він може працювати без поломок набагато більше. Найчастішою причиною виходу з ладу двигуна є часті перепади напруги в мережі, неякісна збірка від виробника, потрапляння на нього води або через недбале поводження з технікою.

1

Коли двигун підлягає ремонту

Полагодити мотор машинки можна в таких випадках:

  • Прилад працює, мотор гуде, але барабан не крутиться.
  • Барабан в пральній машині крутиться тільки в одну сторону.
  • Виявилася поломка графітових щіток.

Отже, виявивши одну з наведених причин, необхідно придбати запасні частини та зробити ремонт. Купувати варто тільки в надійних магазинах. Наприклад, в Паток ви знайдете великий вибір деталей, двигунів з гарантією якості.

Типи двигуна пральних машин

До початку ремонтних робіт визначте тип двигуна, який використовується в конкретній пральній машині. Варіанти двигунів в залежності від типу машини:

  • Асинхронний безщітковий двигун.
  • Колекторний.
  • Мотор з прямим приводом.
  • Асинхронний.

Асинхронні двигуни мають високу стійкість до поломок, однак в сучасних машинах є дуже рідкісними.

Мотори з прямим приводом полагодити самостійно майже не можна. Крім того, виробники на такі агрегати дають тривалу гарантію (іноді до 10 років), тому простіше відправити пральну машину в сервісний центр, а не самостійно займатися її ремонтом.

Колекторні двигуни мають таку головну перевагу, як простота конструкції. Їх ремонт полягає в швидкій заміні окремої частини. У таких пральних машинках, зазвичай виходять з ладу обмотки, щітки і ламелі.

Визначившись з типом мотору, зателефонуйте до магазину Patok, щоб придбати необхідні запасні частини та виконати ремонт.

Як ремонтувати

Якщо у вас є досвід і ви знаєте особливості конструкції такої техніки, то можна провести всі роботи із заміни мотора самостійно. Якщо ж таких навичок немає, то поміняти двигун пральної машини ви не зможете правильно.

У такій ситуації найкраще зателефонувати спеціалістам.

Але якщо при запуску машинки двигун ніяк не реагує, не видає звуків, відчувається запах горілого, з машинки йдуть дим або іскри – необхідно тільки провести заміну двигуна.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: