fbpx

Команда ПНУ втретє стала переможцем Кубку Львівської політехніки з перегонів автономних роботів

Суспільство 07:17, 02.11, 2018

Відбулися Всеукраїнські змагання з перегонів автономних роботів за Кубок Львівської політехніки.

Метою цієї вже традиційної видовищної спортивно-технічної імпрези є стимулювання творчого, інтелектуального та духовного розвитку студентської молоді, популяризація робототехніки, інформаційних технологій, прикладного програмування.

Першість у змаганнях, які можна вважати міжнародними, оскільки у них взяли участь і представники Білорусі, виборювали команди з понад 10 закладів вищої освіти. Серед них  Прикарпатський національний університет, що представив 5 команд.

Основне завдання, що ставилося перед учасниками конкурсу, – це побудова діючої моделі автономного робота-автомобіля (self-driving car) у масштабі 1:10-1:18. Він повинен без втручання людини, базуючись винятково на своєму штучному інтелекті, знайти правильну траєкторію руху за допомогою сенсорів та відеокамер, що дозволяють розпізнавати дорожню обстановку, перешкоди або інших учасників руху, та якнайшвидше подолати десять кіл траси і дістатись до фінішу.

За результатами всеукраїнських змагань з перегонів автономних роботів переможцем та володарем Кубку Львівської політехніки стала команда Прикарпатського університету. Склад команди переможців – студенти спеціальності "Інженерія програмного забезпечення" Олег Риснюк, Владислав Тимощук, Сергій Хортюк; інженер команди – Мар’ян Федірко, керівник команди – завідувач кафедри інформаційних технологій, доцент Микола Козленко.

Команда Прикарпатського університету вже третій рік поспіль стає переможцем Всеукраїнських змагань з перегонів автономних роботів за Кубок Львівської політехніки та неодноразово ставала переможцем та призером Всеукраїнської олімпіади з робототехніки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: