fbpx

Комісія виявила численні порушення у харчуванні учнів школи №13. ФОТО

Суспільство 09:50, 17.03, 2016

В Івано-Франківську спеціальна комісія, створена міським головою, продовжує інспектувати шкільні їдальні міста. Цього разу перевірили організацію харчування учнів школи №13.

"Шкільна їдальня розташована у цокольному  приміщенні. Спостерігається часткова задимленість приміщення харчоблоку та обідньої зали. Витяжна вентиляція не функціонує належним чином. Обладнання застаріле та потребує заміни. Стан приміщення обідньої зали задовільний", – йдеться у звіті комісії.

Організовує харчування дітей у 13-ій школі приватний підприємець Копчак Микола Васильович. За час проведення перевірки комісія виявила численні порушення норм харчування школярів, пише КУРС з посиланням на Департамент освіти та науки Івано-Франківської міськради.

16 березня до порції сніданку вартістю 11 гривень входили: три смажені оладки, политі варенням, бутерброд з маслом і твердим сиром, 200 г какао зі згущеним молоком. 

Комісією виявлено невідповідність:
– вагових норм у примірному двотижневому меню, щоденному меню – розкладі, контрольній порції та виданій порції учням;

– вартості сніданків;

– страв, виданих учням для споживання.

У шкільному буфеті продають переважно фасовані кондитерські вироби (68%), випічку і салати власного виробництва. Салати зберігаються поза холодильниками. Також в асортименті бутильовано вода та вода кип'ячена з лимоном, сумнівної якості.

Продукти харчування зберігаються у пристосованому приміщенні, але його стан незадовільний. 

"В одному приміщенні виявлено:  продукти харчування (яйця, родзинки), встановлено м’ясорубку, на якій готувався фарш, два брудні (зовнішня і внутрішня поверхні) холодильники, електросковорідку. В холодильній камері лежать молочні та м’ясні продукти; в морозильній камері – заморожені продукти невстановленого походження. Робочі столи на харчоблоці частково марковані. Продукти харчування розміщені хаотично", – йдеться у звіті. 

Прибирають у приміщенні їдальні неякісно та брудним інвентарем.

"Приміщення для миття посуду також  у незадовільному стані. Термін використання дезінфікуючих засобів протермінований. Документів, які б пітверджували їх якість, теж немає. Інвентар для прибирання наявний, однак не маркований, брудний".

Комісією проведено відбір зразків страв для фізико-хімічних та мікробіологічних досліджень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: