fbpx

Комунальники Франківська хочуть зобов’язати таксистів прибирати стоянки та платити за землю

Суспільство 13:05, 02.06, 2014

Департамент житлово-комунального господарства транспорту та зв’язку Івано-Франківської міської ради обіцяє зобов’язати таксистів прибирати стоянки та платити до міського бюджету за користування стоянками

«На місцях стоянок таксисти часто залишають різне сміття, недопалки, а постійні звернення комунальних служб з проханням прибирати за собою не мають жодної відповіді», – йдеться у повідомленні департаменту.

За словами директора департаменту Михайла Смушака, зараз напрацьовуються зміни до рішення виконкому, за яким комунальники зобов’яжуть усі служби таксі утримувати в належному стані місця стоянок. Окрім прибирання, тут мають бути встановлені спеціальні знаки про стоянку таксі, повідомлення, яка саме служба залишає машини на стоянці, на скільки саме одиниць транспорту розрахована стоянка, тощо.

«Також опрацьовується питання, щоб служби таксі, які фактично користуються міською землею для паркування своїх транспортних засобів, сплачували до бюджету відповідну плату. Виготовлення такого регуляторного акту – процедура не одного дня, але це необхідно зробити. Адже підприємці безкоштовно використовують ту територію, на якій можна було б облаштувати міські парковки», – наголошує Михайло Смушак.

Рішенням виконавчого комітету від 22.12.2005 року на території Івано-Франківська визначено 52 місця дислокації служб таксі. Проте на сьогоднішній день таке рішення вимагає перегляду і внесення змін. Адже воно не передбачає жодної відповідальності щодо утримання у належному стані території стоянок для таксі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: