fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Інсталяція і скульптури: Конгрес рисувальників у Франківську замість Павела Альтгамера очолить художник Ярема Стецик

Інсталяція і скульптури: Конгрес рисувальників у Франківську замість Павела Альтгамера очолить художник Ярема Стецик

Суспільство 21:33, 13.05, 2015

На час виїзної мистецької резиденції Павела Альтгамера до Києва Конгрес рисувальників в Івано-Франківську візьме в свої руки місцевий художник і музикант Ярема Стецик. Про зміни в перебігу акції в Urban Space 100 повідомили її організатори з "Теплого міста".

Сьогодні в Urban Space 100 відбулася перша з серії фото- та відеопрезентація підсумків минулих днів Конгресу рисувальників, який відбувається в Івано-Франківську в рамках першої Мистецької резиденції. 

Спільнота "Тепле місто" та інші організатори Мистецької резиденції показали найцікавіші моменти мистецької акції, що стартувала 12 травня. Фотозвіт представив фотограф Андрій Шустикевич. Відео – Василь Гошовський. 

Інсталяцію  золоте двометрове крісло для Конгресу рисувальників і його куратора, польського художника Павела Альтгамера – урочисто відкрили творці: креативний дирктор однієї з франківських меблевих фабрик Павло Грицак та власник фабрики Василь Гавриш.

 

"Інсталяція, яку ми презентуємо, має ідею втілення мрії. Ми побавилися тим, наче свою мрію мало це крісло і ми допомогли цій мрії втілитися. Так само і кожна людина, в яких би тяжких ситуаціях вона не була, мусить мріяти і йти за своєю зіркою. І в неї все вийде", – з такими словами звернувся до учасників Мистецької резиденції та Конгресу рисувальників Павло Грицак.

Завтра, 14 травня, частина команди Конгресу на чолі з Павелом Альтгамером поїде до Києва на інші імпрези, це буде виїзна резиденція, повідомив один з організаторів мистецької акції Роман Малиновський

Частина команди Альтгамера залишиться далі малювати у Франківську. На цей час Конгрес рисувальників змінить свого лідера. Франківський художник Ярема Стецик очолить його на час відсутності головного куратора.

Наступні події Мистецької резиденції в Івано-Франківську будуть такими:

15 травня – соціальний пакет в рамках Конгресу рисувальників. Художники працюватимуть з групою дітей-аутистів.

16 травня команда митців розділиться і почне робити скульптури.

"Є зварювальний апарат. Завтра натягаємо металу. Зробимо заготовки. З 16 до 20 травня можна буде всім охочим разом з художниками робити скульптури. Бо в цій групі, яка приїхала з Павелом Альтгамером, є власне професійні художники-скульптори",  уточнив Роман Малиновський.

17 травня в Urban Space 100 покажуть фільми про Конгрес рисувальників у Берліні, Пекіні та інших містах світу.

20 травня громадський ресторан прийме підсумкову зустріч учасників Конгресу рисувальників та організаторів Мистецької резиденції у Франківську, яка пройде у форматі живої дискусії.

"На весь цей час Urban Space 100 є офіційним майданчиком Мистецької резиденції. Щодня з 20 години тут відбуватимуться зустрічі та інші акції",  повідомив організатор події, "тепломістянин" Юрій Филюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: